Čitlučki gospodarstvenici pomažu patronažnoj pomoći Caritasa Mostar

Potpisivanje ugovora između Caritasa Mostar i desetak gospodarstvenika s područja općine Čitluk upriličeno je u četvrtak u upravnoj Caritasovoj zgradi u Mostaru.

Nastavak je ovo pomoći Caritasu koji je nedavno ponovno počeo s uslugama kućne skrbi o starim i nemoćnom osobama u Hercegovini.

Don Željko Majić, ravnatelj Caritasa Mostar, pozdravio je poduzetnike koji su se odazvali ovom projektu Caritasa Mostar.

Ovaj projekt nije novost u karitativnom poslanju crkve. Bio je do 2016. godine financiran od strane Njemačke. Donatore su pozivali neki novi prostori koji su u potrebi više nego mi. Zahvalan sa Bogu i svima vama da prepoznajemo unutarnju snagu. Sami možemo učiniti to dobro koje mora biti naše trajno obilježje, istaknuo je don Željko.

Koordinatorica župnih Caritasa i koordinatorica karitativne skrbi Darija Barbarić, govorila je o dosadašnjim iskustvima patronažne skrbi koja je počela s radom prije mjesec dana.

U našoj patronažnoj skrbi djeluju medicinska sestra i njegovateljica. Medicinska sestra pruža medicinsku pomoć, provjerava tlak, šećer i slično, a njegovateljica više pozornosti posveti domu. Sve su to stare i nemoćne osobe, najčešće usamljene, istaknula je Barbarić dodajući kako su ih korisnici prihvatili s osmijehom i srećom.

Podsjećamo, 20. siječnja, Caritas Mostar počeo je pružati uslugu kućne skrbi za stare i nemoćne osobe u okviru koje će biti osigurana medicinska njega u obiteljskim domovima, kao i usluge pospremanja, dostave hrane i higijenskih potrepština.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.