Čitlučanin Mladen Bevanda izabran za predsjednika HAZU-a u BiH – Jabuka.tv

Čitlučanin Mladen Bevanda izabran za predsjednika HAZU-a u BiH

Akademik Mladen Bevanda izabran je za predsjednika Hrvatske Akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u Bosni i Hercegovini.

Mladen Bevanda rođen je 1940. godine u Biletićima, općina Čitluk. Završio je studij pedagogije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Na istom fakultetu pohađao je postdiplomski studij, odbranio magistarski rad i doktorsku disertaciju, piše Večernji list BiH.

Na Filozofskom fakultetu je u stalnom radnom odnosu od 1992. Bio je šef Odsjeka za pedagogiju i vodio je postdiplomski studij. Radio je na fakultetima u Tuzli i Mostaru. Umirovljen je i izabran za profesora emeritusa.

Objavio je četiri knjige te desetke članaka, osvrta i studija u različitim časopisima i glasilima. Član je uredništva časopisa: Lica, Opredjeljenaja, Stećak, Obrazovanje odraslih, Hrvatska misao, Suvremena pitanja. Urednik je Hrvatskog leksikona u BiH za oblast školstva i pedagogije.

Godine 2013. na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk dodijeljena mu je Godišnja nagrada za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Bravo za Prof.Mladena i iskrene čestitke.Dobar čovjek,ugledni znanstvenik,spreman pomoći u svakom trenutku i svakom čovjeku.

  • Partija je omogućila svakome sve i svašta, čovjek sa 52 godine zaposli se na fakultet ali partija te gura do akademika. Bože nas sačuvaj od silnih i eminentnih akademika koje imenujemo po nahođenju partije. Nagrađen za društveno politički rad za koga? Hrvatski narod? Ili druga Čovića? Čestitke partiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.