Ćiro Blažević: “Volim predsjednika Tuđmana, on je za mene povijesna ličnost”

Bivši trener nogometne reprezentacija Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević gostovao je u emisiji “Pressing” N1 televizije.

Govoreći o društvenim i političkim događanjima Blažević je govorio i o prvom predsjedniku Hrvatske, Franji Tuđmanu, ali i o aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću.

Ja sam volio predsjednika Tuđmana i volim ga, on je za mene povijesna ličnost i to će ostati, nema dvojbe. Što više vrijeme odlazi, više dobiva na kredibilitetu. Zašto volim Plenkovića? Jer ima isti kredibilitet. Nitko ne može Plenkoviću reći “a kad si ti ono”, on je jedan pravični, inteligentni, ekstremno inteligentni, zato i nije napravio ništa što bi mu se moglo zamjeriti i predstavlja nas u svijetu na savršen način. On će sigurno sve izdržati, jer ima intelektualni kapacitet dobronamjerni i ući će u povijesti kao jedan od najvećih lidera Hrvatske, kazao je Blažević.

Komentirajući uzvik Joa Šimunića kad mu je stadion vratio kad je uzviknuo “Za dom”, legendarni Ćiro je naglasio kako je od toga napravljen jedan veliki bauk.

To se dogodilo kada je Thompson bio prekinut u svojoj pjesmi kad je hrvatska reprezentacija došla i tko god je to učinio, ja mu to zamjeram, jer su ga reprezentativci zvali da dođe. Zamjeraju mu pozdrav “Za dom spremni”, a što to znači, taj pozdrav “Za dom spremni”?, kazao je Ćiro dodajući kako se sve ovo politiziralo.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.