Cijene goriva više neće rasti! U petak moguće pojeftinjenje

Rast cijena goriva u Federaciji BiH bit će zaustavljen, a od petka je moguće očekivati i postupno smanjenje cijena goriva na benzinskim crpkama, kazao je danas u Mostaru federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

On je u Mostaru s rukovodećim predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata razgovarao o zaustavljanju cijena goriva u Federaciji BiH.

Ministar Vujanović istaknuo je da je na sastanku zatraženo da se preispita svaka mogućnost preraspodjele troškova poslovanja, maksimalna racionalizacija troškova poslovanja, ponajviše kod velikih prometnika koji imaju mnogo benzinskih crpki, i to na način da se racionalizacija poslovanja izvrši optimalizacijom troškova, piše Fena.

Ocijenio je kako je ishod sastanka taj da će se u svakom slučaju zaustaviti rast cijena na način da će one biti vezane za kretanje na tržištu, jer su distributeri iskazali volju za racionalizaciju i optimalizaciju poslovnih troškova i iznalaženje modusa za sniženje cijena.

To je ono što smo željeli postići. Dakle, maksimalna racionalizacija troškova poslovanja i maksimalan trud za iznalaženje mogućnosti za korekciju cijene što je manifestirano već prispjelim zahtjevima za smanjenjem cijena, kazao je Vujanović.

Dodao je kako su prometnici iskazali dobru volju jer su uvidjeli “aktuelnost trenutka”, navodeći kako je do sada već pristiglo preko stotinu zahtjeva za smanjenje cijena te da će ishodi biti vidljivi narednih dana.

Zahtjevi, kako je kazao, zakonski moraju biti obrađeni u roku od četiri dana, tako da se prva pojeftinjenja mogu očekivati u petak.

Dali su čvrsto obećanje da će to uraditi. Do sada smo dobili preko sto individualnih zahtjeva s pojedinih benzinskih crpki, što znači da je već sada njih 15 posto u FBiH to učinilo, pojasnio je ministar.

Po njegovim riječima, nitko nije govorio o konkretnim iznosima, ali očekuje se da će cijene goriva po litri biti manje za pet do deset feninga.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Moze li nama hercegovcima itko reci zasto mi u ZHZ i nekim opcinama HNZ placamo skuplje gorivo nego gradjani u Bosni? Isti je porez, isti je namet, ista nabavna cijena i ovdje i tamo! Zasto razlika ide i do 15 feninga? Sta je pumpadzije, ovako volite svoj narod???

  12
 • Ti “Ikan”” ne lupetaj kad neznas, gdje to su veće place,,osobno, znam da su veće barem i do 50% u Bosni nego kod nas, nemoj da ti nabrajam, od državni do privatni poduzeća,,

  1
  1
  • Ma gdje bolan? Jedino u Sarajevu i rijetkim izuzecima. Sta je vama, pa Zenica npr. ima najnizu prosjecnu placu u cijeloj Federaciji! A grad je od 150 000 stanovnika. Ako ces po zupanijama, ZHZ je peta u BiH po prosjeku place, a u Bosni ispred nje su samo Sarajevska, Unsko-Sanska i Herceg-Bosanska. Svi ostali su usporedivi ili ispod ZHZ. Znaci ne stoji da su u pravilu u Bosni vise place.

   • Umalo je to! Ovaj gore je rekao da su upola manje sto je apsolutna neistina! Na kraju krajeva, zar je to uopce bitno?? Ista smo drzava, isti je porez, ista nabavna cijena, zar ne bi trebali placati po litri isto kao i ostatak drzave? Kakav to mi standard uzivamo ako nas je iz hercegovine otislo preko 30.000 ljudi u 5 god odkad je Hr. usla u EU?? Nemojte zaj…vat.. deru nas nasi u dogovoru i to je cinjenica! Cak i na ina i gazsprom je razlika, ne samo privatne pumpe.. deri dok imas jos koga

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.