Cijeli svijet će gledati kako pravdu dijeli srpski sudac, no znate li koliko mu UEFA plaća za finale?

U finalu Lige prvaka pravdu na terenu dijelit će srpski sudac Milorad Mažić koji će za svoj posao dobiti i lijep novčani iznos.

Hrvatski nogomet će imati tri predstavnika u finalu, Modrića i Kovačića kod Reala te Lovrena u dresu Liverpoola, a naši susjedi Srbi se mogu pohvaliti da će pravdu našim reprezentativcima dijeliti njihovi suci.

Glavni sudac je Milorad Mažić, a pomoćnici Milovan Ristić i Dalibor Đurđević. Inače, Mažić je jako cijenjen u sudačkim krigovima Fife i Uefe pa to što mu je dodijeljeno finale nije nekakvo iznenađenje.

Srpski sudac već je imao prilike suditi u velikim mečevima. Stalno je dio nogometne Lige prvaka, pripalo mu je i finale Kupa konfederacija 2017. (Njemačka – Čile), kao i Europski superkup 2016. (Real – Sevilla). Naravno, sudio je i na SP-2014., EP 2016., a bit će dio i World Cupa u Rusiji, piše Tportal.hr.

Mnogi su se pitali koliko će Mažić love spremiti u džep za 90 minuta posla na Olimpijskom stadionu u Kijevu (ako ne bude produžetaka) s obzirom da je pred njim velika odgovornost, jer smo se posljednjih sezona nagledali katastrofalnih sudačkih pogrešaka u velikim susretima koji su izravno utjecali na rezultat.

Srbin neće dobiti nikakav ekstra bonus zato što je riječ o finalu, nego jednak iznos kao i za svaku drugu utakmicu Lige prvaka, a to je 4,5 tisuća eura. Nije loše i puno više nego njegovi pomoćnici koji će u džep staviti maksimalno po 2,5 tisuća eura.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.