Cijela Uprava federalnog prvoligaša dala ostavku

Cjelokupna Uprava i rukovodstvo FK Goražde podnijeli su ostavku zbog nedovoljne financijske podrške, objavio je federalni prvoligaš u utorak.

Nažalost, suočeni smo s alarmantnom i dramatičnom situacijom, u kojoj smo izgubili Generalnog sponzora koji je imao nemjerljiv značaj za naš Klub.

Bez obzira na to, sezonu smo odigrali do kraja i ponovili najbolji rezultat Kluba u Prvoj ligi FBiH. Očekivali smo podršku od strane organa vlasti, posebno zato što se radi o najstarijem klubu u Gradu, no ta podrška je izostalanavode u priopćenju.

Kako navode, troškovi cjelokupne sezone iznose 350.000 KM, dok su od Grada i Županije dobili 70.000 KM.

Da stvari budu još gore, resorno Ministarstvo je povećalo iznos sredstava za sport u 2023. godini za 100.000,00 KM, međutim, za FK Goražde je iznos tranše smanjen za 2.000,00 KM u odnosu na prethodnu godinu. I sve to u situaciji kada Klub gubi Generalnog sponzora i nalazi se u najtežoj situaciji od osnivanja, istaknuli su iz Uprave.

Dodali su također da su imali veću podršku od kompanija koje na bilo koji način nisu povezane s gradom, ali i da vjeruju u potencijal kluba.

Unatoč tome, ostajemo zahvalni i ponosni na sve naše navijače, volontere i igrače koji su uvijek stajali uz Klub. Nadamo se da će se ova situacija promijeniti te da ćemo u budućnosti moći računati na snažniju lokalnu podršku kako bismo osigurali stabilnost i uspjeh FK Goražde u godinama koje dolaze, zaključili su u priopćenju.

(www.jabuka.tv | Foto: FK Goražde)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.