Cibona: U Širokom smo pokradeni, a protiv Partizana masakrirani!

Zagrebačka Cibona sazvala je u ponedjeljak konferenciju za novinare u želji da čelnici kluba i sa sedmom silom prokomentiraju suđenje u subotnjoj utakmici protiv Partizana.

Suđenje na subotnjoj utakmici ABA lige protiv Partizana u Draženovu domu, susretu koji je Cibona izgubila nakon produžetka sa 77:83, bilo je jedina tema novinarske konferencije koju je u ponedjeljak sazvala uprava zagrebačkog kluba.

– Godinu dana izvlačimo klub iz blata. Doveli smo vrhunskog trenera, pokušavali svim snagama napuniti dvoranu i, kad smo sve to uspjeli, pokrali su nas pred pet tisuća ljudi! Pitamo se kako ih opet dovesti ako će nas u toj ligi tako tretirati? Kome to smeta Cibona? – pita se direktor Cibone Zdenko Antunović.

– Već nekoliko kola izrazito smo nezadovoljni suđenjem, međutim, ovo je vrhunac, kulminacija! Dobivamo na stotine mailova podrške od navijača, koji su svoje nezadovoljstvo s pravom pokazali u dvorani. Poslije svega, zaključujemo da se ABA liga igra samo zbog nekoliko ljudi, koji su sebi namjestili vrhunske plaće, i zbog sudaca. Ne možemo više šutiti i mirno gledati. Protiv Maccabija smo oštećeni, u Širokom Brijegu pokradeni, u subotu je bio masakr. Razmišljali smo o istupanju iz lige. Interes ljudi koji vode ligu je da Cibone nema. Otkako smo ušli u klub susrećemo se sa problemima, pokušavaju nas isprovocirati, ali ne damo se. Radi se o Josipu Biliću, Boži Miličeviću i Danku Radiću – istaknuo je Antunović i dodao: – Imamo problem s ABA ligom, ne Hrvatskim košarkaškim savezom, ali znamo dobro tko delegira sudije. To je Danko Radić.

Prkačin se na to nadovezao kako je izbrojao najmanje 20-tak spornih situacija, sve na štetu Cibone, te naglasio kako je klub tražio od ABA lige stručnu ekspertizu suđenja.

‘Nismo željeli da mislite kako smo plačljivci jer smo izgubili utakmicu, nego smo vas pozvali da vam argumentiramo naše primjedbe. Riječ je o situacijama koje su izravno utjecale na pobjedu Partizana i volio bih čuti vaš sud o tome’, kazao je sportski direktor ‘vukova’ i krenuo s pregledavanjem snimke.

Zanimljivo je bilo i na temu navodnog udaranja i pljuvanja sudaca na poluvremenu. Nikša Prkačin tvrdi da nitko iz tunela to nije vidio, da policija i delegat ništa ne znaju, a redarska služba nije zabilježila incident.

‘U tunelu je bilo oko 50 ljudi; igrači Partizana, Cibone, suci, čelnici klubova i redari. Nitko više, nitko nepozvan. I onda u jednom trenutku čujem urlike, dotrčim do sudaca i kažu mi da ih je netko napao. Zanimljivo, nitko od svih tih košarkaša to nije vidio, pa ni gosti koji nemaju razloga štititi Cibonu. I onda kasnije razgovaram s delegatom koji mi ne pitanje zašto se potkrada Cibona odgovara jer je bio incident u poluvremenu. Pa kakve to veze jedno s drugim ima? Ako se nešto i dogodilo u tunelu, neka nas kazne, mi ćemo prvi kazniti ako je to netko od naših zaposlenika, ali suditi onako… ma to je nevjerojatno’.

Kratkom rečenicom na tu se priču osvrnuo i Antunović:

‘Pitao sam direktora ABA lige Josipa Bilića zašto nam to rade, a on me uputio na Danka Radića i rekao mi da s njim sve riješim’.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.