Cherviakov posjetio Tehnološki park u Posušju

U službenoj posjeti Tehnološkom parku Posušje (TPP), čiji su osnivači Općina Posušje i Razvojna agencija ŽZH – Herag, u utorak je boravio menadžer za regionalni razvoj u Ukrajini, Volodymyr Cherviakov.

Gosta iz Ukrajine je posebno zanimala uloga TPP u izvođenju praktične nastave o čemu ga je detaljno informirao ravnatelj Srednje strukovne škole Mario Knezović, a o obliku organizacije i funkcioniranju je govorio ravnatelj TPP-a Stipe Bešlić.

Potom je uslijedila posjeta privatnim poduzećima koji surađuju s Tehnološkim parkom Posušje, Miviku, Modeliji i Sokolu.

Na koncu radne posjete Cherviakov i Zrinski Pelajić, poznati projekt menadžer iz Hrvatske i konzultant za područje razvoja poduzetništva i razvoja poslovne infrastrukture, u društvu Ivana Milićevića iz općinskog Odsjeka za razvoj, sastali su se s načelnikom općine Posušje Antom Begićem.

Kako je Cherviakov rekao, svrha njegova dolaska u Posušje je prikupljanje dobrih poslovnih rješenja i njihova implementacija u Ukrajini u procesu oporavka gospodarstva po završetku rata.

Vrlo visoku ocjenu dao je posuškim tvrtkama koje je prethodno posjetio. Posebno je istaknuo Tehnološki park, riječima kako će primijeniti model i primjer dobre prakse suradnje TPP s privatnim sektorom, kao i njegovu ulogu u edukaciji i obrazovanju u proizvodnim pogonima u Ukrajini i ukrajinskim regijama.

Zrinski Pelajić je, referirajući se na posjete proizvodnim tvrtkama, rekao kako se čak razgovaralo i o mogućnostima za eventualnu poslovnu suradnju između ukrainskih i domaćih tvrtki u budućnosti.

Načelnik Begić je kazao kako je sa zadovoljstvom prihvatio poziv da Posušje s gostom iz Ukrajine podijeli vrijedna iskustva koja uključuju nažalost i ratne nedaće koje su, baš kao i prije 30 godina na ovim prostorima, zahvatile i Ukrajinu, kao i proces gospodarskog razvoja od poraća do danas.

Također je zahvalio gostu na njegovim pozitivnim ocjenama posuškog gospodarstva te se stavio na raspolaganje za daljnju pomoć na ovom području.

Svi sudionici posjete izrazili su uvjerenje kako je ovo samo početak zajedničke suradnje koja bi u budućnosti mogla donijeti benefite za obje strane, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Posušje)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.