Četverogodišnji dječak ima IQ jednak Einsteinovom, Gatesovom i Hawkingovom

Britansko čudo od djeteta Sherwyn Sarabi s tri godine je postao član Mense, a sada, godinu dana kasnije, ostvario je još jedan značajan rekord, budući da ima isti IQ kao Albert Einstein, Bill Gates i Stephen Hawking – 160.

Psiholog koji je testirao dječaka ustanovio je da ima superiornu razinu inteligencije. Njegov stupanj inteligencije je samo jedno od dostignuća ovog dječaka, koji je još ranije skrenuo pozornost na sebe nakon što je progovorio prve riječi kada je imao samo deset mjeseci, da bi s 20 mjeseci već normalno sudjelovao u razgovoru, što je zadivilo njegove roditelje i liječnike.

Sada je Sherwyn na mentalnoj dobi od osam godina i devet mjeseci, što je više nego dvostruko u odnosu na njegove stvarne godine, te se i školuje na toj razini, prenosi Daily Mail.

Stručnjaci koji prate razvoj dječaka ističu kako on ima nevjerojatno razvijene talente, ali i vokabular te puno bolje socijalne vještine u odnosu i na dosta stariju djecu.

I tako dok većina 4-godišnjaka uživa igrajući se i u bezbrižnom djetinjstvu, Sherwyn je već krenuo u školu i usvaja nova znanja. Njegovi roditelji ističu da je on vrlo sretno dijete i da puno voli razgovarati, te da je veoma radoznao. Već je pročitao više od 190 knjiga, a enciklopedije su mu omiljeno štivo jer uživa u učenju novih stvari. (klix.ba)

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.