Četiri razvoda braka u ŽZH u mjesec dana

U veljači 2021. u Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji nije se razveo nijedan bračni par.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u Županiji Zapadnohercegovačkoj u istom mjesecu registrirana su četiri razvoda braka.

U istom razdoblju je u HNŽ-u sklopljeno 38 brakova, u ŽZH 22, a u HBŽ-u 11. Ukupno je u FBiH u veljači 2021. sklopljeno 526 brakova, a razvedeno ih je 105.

Najviše razvoda i sklopljenih brakova u veljači 2021. je u Tuzlanskoj županiji (sklopljeno 127 brakova, realizirano 29 razvoda).

Par iz Austrije zaručio se na Brdu Ukazanja u Međugorju

(www.jabuka.tv)


177 komentara

  • Sto se vise dajes i financijski i vremenski obitelji mu i njemu gaze te ko otirac.rodis mu nasljednjike njega ni za glavu ni za rep. Laze petlja 0 karakter , vracas dugove mu… debelo razmisljam o odlasku iz bolesnog odnosa..jer ja obolih…I na kraju kazu ona nevalja …kucka otisla nasla drugog a niko ne zna pozadinu price..

 • Da nisu uvjek na cesti i kavanama manje bi bilo problema i rastave i da se posvete više obitelji,
  da skuhaju,očiste, pospreme, pomognu starim roditeljima još ako idu na posao ne bi im palo na pamet ni kavane ni fejsbučenje i ostalo, i ne bi čekali da im svekrva ili majka skuva ručak i njima i djeci.,nego obrnuto da je po redu.
  Neče da rade sebi i djeci a kamoli roditeljima da pomognu.

  • Pa opametnile ove danasnje niko niciji rob nece bit vise dok muzevi dolaze u 4 ujutro , pi kladionicama po kafanama… 1:1 I nije dosla kaze priveo je ko da je krava da ti ugadja roditeljema..vec da ti bude supruga….suputnik i drug… Zene su odraz muzeva.. Zene ne dajte se monstrumima-seljacinama vise.. Sve im prisnije osim vl.supruge…

   • Kad se “služi” suprugu onda ste robkinje, a kako se zove kada vas izrabljuju poslodavci??? Uspješne zaposlene žena sa ostvarenim karijerama? Hm…

   • Ima prekrasnih žena koje se trude i rade, kuhaju, spremaju idu na posao ali je to rijetko više je takvih kao ti u 11,17.

   • A kad svekrva i majka ti u 11,17 ugadja tebi i tvojoj djeci jer gi nrčeš je li on” krava” kako ti napisa, gospođa ili jadna žena radi za muku jer ti nećeš ni sebi ni ditetu.?

   • Treba otići,zatvoriti za sobom vrata,radi zdravlja sebe i svoje djece. Nitko ne treba trpiti nasilje,laži,prijevare,bolesne obitelji koje se petljaju u mlade brakove.

 • Nekada je to bio prvorazredni skandal, a sada kažu nismo jedno za drugo ili ne slažu nam se karakteri ili svašta nešto, a većina ih se vucara od nemila do nedraga i kako tada ne shvate da nisu jedno za drugo, već se izdobrovolje pa jedno drugo bace kao krpe, i potpuno je nejasno zašto se vjenčaju u crkvi kada prije braka žive kako ne treba, onda brate i sestro živite tako budite frajeri čemu se vjenčavati. Treba nešto i pretrpiti i voljeti i u dobru i u zlu, jedino gdje je nasilje tu bih rastavu smatrao razumnom, a sve drugo je bis, nevjera, nemoral, bračna i osobna neodgovornost.

  • A jadno mače jesu te na silu udali/oženili? Sami ste si birali bračne partnere. Nego gledajte malo bolje prije braka, a ne uletit u brak kao sljepac samo da ne bi ostali stara cura/ stari momak.

  • Baš to
   Sve je ostalo lako, ali ovo ubija i čovjeka kao pojedinca i obitelj. Zbog djece se trudiš opstati u toj vezi, ali ne da se.
   Vjerujte da 90% razvoda nema veze sa prevarom
   Riječ je o čistom nepodnošenju, različitim karakterima, financijskim planovima, ovisnostima i duševnim bolestima
   Prevara je marginalna stvar i jako rijetka

 • A ne znam zašto su se vjenčavali ako će se rastavljat. Takvo vjenčanje stvarno nema nikakva smisla. Ili je to samo zbog “jabuke”?

 • A jbga i Adama je sjebla jabuka, a sad jabuke otanjile pa cim se pokupi jabuka i da svakom svoje nista ne ostade nego razvod.

 • mi smo slabi muskarci pogledajte muslimane ostavijo zenu kuci i djecu doso radi salje novce kuci a nase gospode tatlaci za par kutija cigareti ili deljak duhana i odvede u bosnu tuga jos je povede gore nade joj duhan za koju marku jeftinije i tatlaci kada dode u ercegovinu po novce

 • Kako bi barem roditelji odgajali ljude na predbračnu čistoću i moral gdje bi nam bio kraj. Evo zivim u braku vec 10godina, odnos pun postovanja i ljubavi. Molitva krunice i predbracni odnosi koji su cuvani za braka. Tako cu i djecu odgajati kad sazriju za tih tema. Mislim da se tu puno toga nalazi. Podloga za brak kvalitetan. Pomazemo jedno drugome u svemu. Podrska uzajamna i razumjevanje. Boga na pomoc i sve ce bit dobro. Pustite ove lazne zivote sa instagrama. Nek vam je obitelj svetinja al sve to pocinje i prije braka.

  • Bogu hvala i slava,potpuno se slazem sa svim,a kad covjek hoce i uz Boziju pomoc i ono sto nije bilo dobro moze postati dobro,radujmo se zivotu i zivimo,da se Bog proslavi po nama ,nasim brakovima i nasim obiteljima

   • Nisi jedina sto misli i kaze Bogu hvala i slava.Nego kome?Ono sto nije bilo dobro postati nikad dobro ne moze sto Bozji pomoca,jedino odglumiti narodu,jer kad jednom neko prevaren vrijednost prevarena nula.Osim ako zelis glumit i predstavljat ljudima.Jer postoji namjerno i nenamjerno nesto znaci ne znaci osoba za osobu ne bi bila prevarena da znaci a povratak i kajanje zasto ne kad ima budala koje predju ni preko koga nego preko sebe.Problem ste vi i gluma sta ce se Bog proslavljat kroz prljavstvine vase.Ne petljajte i ne krivite Boga za sve

    • “Vjerovati” u konačnici znači voljno pristajati i uz određenu tvrdnju koja je u sebi kontradiktorna i empirijski neprovjerljiva. To se, u određebom smislu, nekada zvalo ‘lobotomija’. Odatle potječu parole poput “ono što nije dobro može postati dobro/samo se srcem dobro vidi/Bog krivim crtama piše pravo”, i mnoge druge, koje znaju djelovati “romantično i ohrabrujuće”.

     • Presretna sto komunicirati mozemo!Napokon naucila zena gdje je mjesto njenom muskarcu vratiti se na mjesto ,biti romantičan i ohrabrivati zenu svoju a skratiti svoje mogucnosti i izbor.I omogućiti drugima da zive bez osoba koje zele unistiti drugoga emocionalono i uvjeriti u “istinu” za koju i oni znaju da nije takva.Ljudi istine provjeru ne trebaju samo je vide.Lobotomija potrebna onima koji uskladjenost svojih izjava i djela ne prepoznaju.Covjek istinit+dobrih namjera=realnost vjera.Covjek neistine+kosih namjera +emocionalne povrede drugih=nevjerovati za rjec.Jer ko se veze rijeci a ko lancima valjda znas.Pozdrav

 • Nije instagram nego fb ljudovi!!!
  Moja je non stop bila na njemu ali neće više, samo sam joj rekao mirnim glasom da ću je ošišat na ćelavo ako je vidim na fb.

  • Kakva predbracna čistoća i moral to nr postoji na današnje vrijeme jednostavno ili imaš sreće pa si našao pravu osobu ili ne opet bolje sam nego s bilo kim

 • žene misle kad se udaju svoj sam gospodar neće ništa da rade oblačilebi se po trendu ako joj nemože muž priuštiti onda nevalj

 • Problem je što muškarci nisu muško,već p.č.e,ćoravi i poglupi,udovoljavaju dok mogu,kad prikipi razvod.Žene vole sebe i svoju obitelj,a njegovu razapinju i pljuju,ali djeca vide pa to isto uzvrate….Jad i grijeh sa svi strana,ide se u Crkvu a ništa se ne primjenjuje,sve sama ispraznost….Žena vodi kuću ako je odgojena,a muškarac prati ako ima koga….

 • Žene se dozvole pameti pa neće da trpe,pogotovo ako žive s muževim roditeljima.Roditelje treba poštovati i pomagati jer su stari a ne da ti oni odlučuju do sitnice u braku.Tada brak puca.O tome se ne priča.Ima naravno i žena svakakvih.

  • A ti idi pa sama živi u postanarw, napravi sebi kuću, kupi stan u 13,45 i onda si se dozvala pameti, a dotle poštivaj.
   I ne blati “njegove roditelje” a najviše sebe i svoju djecu.

 • Ženama dosadilo biti robinje slinavim, neodgojenim, neozbiljnim maminim i tatinim sinovima!
  Naprave im djecu, ožene se i dok traje jabuka, i nekako, a poslije sto problema. Većina ih i dalje živi u maminoj i tatinoj blizini, mame im obicno kuhaju i šerpice nosaju, tate im daju ključ od auta, …..žena im uglavnom služi za zadovoljavanje osnovnih tjelesnih potreba i kasnije za cuvanje djece, a oni sebe i dalje vide kao momčiće, koji moraju izać sa društvom, napit se i ostat do 5 ujutro u kafani, barem jednom tjedno! Kladionice su im glavno mjesto prebivališta, a “nije život jedna žena”, omiljeni zivotni moto!
  Da bi se broj razvoda smanjio, potrebno je vise pravih muskaraca, a malo manje razmazenih maminih i tatinih sinova.
  Majke muške djece, imajte ovo na umu!

  • Da bi se broj razvoda smanjio potrebno je da bolje birate. Za kog si se …. udala za probisvita, ta nisu te valjda gonili???

   • Nikome one ne trebaju biti robinje, neka one sebi i djeci skuhaju,operu i ociste, a ne vecina zivi u maminoj blizini, mamica ocisti, ispegla, skuha, nosa serpice, one na fb, serije, kafici pa i u disko treba jer sto mi tko moze…. brak im sluzi da mogu slike objavljivati ko i prijateljice a od braka ni B …
    Samo razmazene lutkice koje od gledanja serija i pracenja slavnih ne zive u realnom svijetu.

  • Ti u 14,14 ne poštivaš muža a kamoli njegove roditelje dok tako pišeš.
   Da su te roditelji odgojili znala bi ti poštivati ili ćaću i mater iči zafrkavati.

  • Pa kako si se udala za “slinava i neodgojena”…
   u 14,14??
   Da si valjala bolje bi se i udala bar da nije slinav i neodgojen.A ti si ionako dno dna.

   • Sta je, pronasla si se u ovom mom komentaru jeli? Istina boli, ali sta cu, ne mogu ti pomoci! Osuđujes osobu koju ni ne poznajes, pa što si onda ti?
    Što se tice izbora danasnjih momaka, cinjenica da ih je toliko neozenjenih u zadnje vrijeme, sve govori!

 • Ja se sa svojom vala neću rastavat. Nit joj išta branim niti ona meni, ako joj zatreba neki mladić nek se pomogne (isto ti dođe ko i vibrator), bolje nego da mi nad..ana hoda po kući. A i ja mogu šta oću al ko će, o koju mi je s blesama posla imat. Inače smo ko cimeri, nekad se skoro pobijemo a nekad se napijemo skupa.. I lipo nam

 • Meni samo nije jasno njena mama valja a od muža ne valja tko je njega rodio ma daj pao s neba. Facebook, nokti kafe izlasci kozmetički saloni hoteli i čuda druga tko će financirati. Jadni muževa Gospe moja.

 • Žene se obrazovale i neće da budu sluškinje njemu i čitavoj obitelji!Rade i zarađuju i baš ih briga.Ulaze u brak i ostaju u njemu ako ih se poštuje,i tako i treba,živjele žene!

  • Žene koje su obrazovane šute i rade i na poslu i obitelji i sa poštovanjem se odnose prema suprugovim roditeljima, sestrama i braći.

   • Zena sam, obrazovana sam i odnosim se prema svakome onako kako zasluzuje, kako oni prema meni, tako ja prema njima!
    21.je vijek, obrazovana sam, radim, donosim u kucu koliko i moj muz i jos k tome radim sve kucne poslove, zenske, a neke i muske, odgajam djecu, brinem se za njihovo obrazovanje, zdravlje, ..kuham, čistim, perem, razgrcem, peglam, vozim na treninge, pravim kolace, organiziram rodendane, vodim na vakcine, pravim ajvar, kiselim paprike,…. itd. Sto se tice njegovih toditelja, sestara, brace, bas kao i mojih, u nasoj su kuci dragi gosti uvijek, ali samo to, GOSTI! Obitelj smo nas dvoje i nasa djeca. Jednog dana, ako Bog da, djeca ce otici svojim putem, ostat cemo nas dvoje. I rado cemo doci kod njih u goste i pomoci kada god to budu od nas trazili. I to je tajna sretnog braka! Tocka.

  • Eto te zene bas inteligentne kad se udaju shvate da im je muz svinja pa što niste gledale prije ako imate mozga ako se udate za svinju mušku što ste vi (krmače) sam se odgovor namece zapravo blateci muskarca same sebe ponizujete

   • Mladost, ludost, …., a muski ko muski:”dok te vabe, šećerom te hrane, a kad te navabe, i kruha ti zabrane”. Ništa neobično!
    Zapravo, govoreći istinu ne blatite nikoga, onaj tko se u istini prepozna i uvrijedi, sam je sebe oblatio.

 • Najveći problem su jedna generacija hercegovačkih mama čija djeca su se već oženila u prethodnih 15-tak godina i ženit će se u idućem razdoblju… Dakle to su one žene koje su obrazovane, radile, što se kaže imale svoj dinar, za razliku od njihovih majki.
  One su odgojile svoje sinove tako da su ih navezale na sebe, da se uvijek za sve mama pita, mama je najpametnija itd. S tim da ženina mama nema takva prava, ona nikad nije pametna ko njegova mama.
  S druge strane ove druge su odgojile svoje kćeri da ništa ne moraju trpit i da se uvijek mogu vratit kući. Bogu hvala, ne mora nitko durat nešto nepodnošljivo, al ne mora se ni od svake muhe pravit slona.
  Obe strane moraju žrtvovat nešto, obe strane su pozvane na kompromis, ali jednako tako i svekrva/punica moraju znati da su sin i nevjesta/ kćer i zet sada jedno i da oni imaju svoj brak. Ok, možeš nešto reć, pomoć, al brate ne petljaj se. Nije zet uvijek najdivniji, a nevjesta vještica. Al očito je to tako u genetici, žene na žene odmah vade kandže i džaba ti je.Kćer i zet su do neba svezali, a nevjesta da je najzlatnija ne valja nikad… Tako da nek se malo i svekrve skuliraju, nije samo do nevjesta.
  Nova obitelj je tu, ako možeš pomoć, pomozi, ako ne možeš, ne sij kukolj među njih.

 • Nevezano za ovu temu mozda ali sta cemo s ovim sto su se ozenili pa ne smiju od zene ni na pivu ni kavu…uvijek nekih “obaveza” imaju a prije braka su pricali ja ovo ja ono uvijek i drugome se zarugati naravno…

 • Krivica na sve strane. Vecina hercegovaca ne zna podići poklopac na wc skoljki, žena im služi ko kucna pomocnica i jos one koje su obrazovane rade 9 sati dnevno. Dođu kući žena kuha večeru, radi u vrtu, pegla, pere, djeci pomaze oko ucenja,… dok muž čita novine ili gleda TV. Vecinom su takvi oni koje su mame odgojile ko napola retardirane. Ne daj Bože da ih mater opomene, oni su sveci a u stvari sve skupa razaraju obitelj. Pored toga kockari, pijanice, neradnici. Svaka čast manjini. Druga krajnost su žene koje ne žele ništa raditi, pola dana ispijaju kave, ostala polovina na drustvenim mrežama. Mame kuhaju, bore se odrzati taj brak koji i ne treba postojati pored takvih tutkuma, žali Boze djece, vecina žena i muzeva trpe radi djece. Zar brak nije raspodjela poslova i obveza, zar brak nije borba za bolji zivot svoj i svoje djece. I kada na svu ovu nakaradu se nadovezuje savjetovanje svekrve, punice ili bilo koga, eto ti razvoda. Danasnje žene su više fakultetski obrazovane od muskaraca i ne ovisi im zivot o muskarcu a kakve sve torture dozive, čudo je da nema i više razvoda. Bože blagoslovi ljude koji se maksimalno trude da održe obitelj na okupu, koji paze jedno na drugo a ne da im zena sluzi kao privjesak za pokazivanje. Kad bi se svi trudili, hotel bi bio prazan, drustvene mreze bi propale. Moj savjet je čim vidite buducu ženu ili muža da sjede na kavi po 3 sata i bjezite glavom bez obzira to se kasnije pretvori u pakao.

 • hehe..a šta reć za ovu..dođe u 22h klepi svskru daljinski, noge na stol, otvori pivu, ne kuva, ne čisti, samo fejsbuči,..ja bi to pendrekom priko leđa i nju i njega pa nek žive di oće i kako oće…

 • Uvijek su hercegovci bili takvi samo jadne žene nisu radile te su trpile razne psihijatrijske slucajeve. Djeca od takvih, gledajuci oceve, upili su isti obrazac ponasanja. Zato trebaju svi spustiti loptu i ponasati se jedno prema drugom ko prema dragulju. A roditeljima zalijepiti usta, mnoge znam sto se petljaju u svaku sitnicu. Sto je izabrao, sebi izabrao. Problem je što vecina svekrva misli da su im sinovi nekakvi kraljevi dok žene su njihove sluskinje.

  • Zalijepi ti sebi usta u 19,14 i okani se svekrve, prihvati se posla oko djece i kuhanja i ostalog, napravi sebi kuču, kupi stan a dotle idi u postanare i ne blati i remeti svekrvu nije tebi ona kriva nego tvoj neodgoj i nekultura, ljenost koju si donijela od majke.

   • Ovo se neka svekrva nasla uvrijedjena. A istina je da mamini sinovi nemaju pojma ni o cemu i traze zenu da nastavi tamo gdje je mama stala.

    • Nije nego se našla bezobrazna žena koja neće ni sebi i djeci da radi i čeka da joj suorig i njegovi roditelji da rade a ti u 14,48 u odanje.

  • Zalijepi sebi usta, a odvezi ruke nisi kod mamice koja je za tebe sve radila …
   Sada imas svoju djecu, radi ti sebi i svojoj djeci, svekrvi ne trebas nista

  • Bravo 19:14. Najveci je problem sto mladi od pocetka nisu samostalni, sto se netko stalno petlja u njihovu bracnu zajednicu.
   Ja bih prije svega zakonom zabranila vise od jednog para bracnih drugova pod jednim krovom. Svatko treba imati svoj kutak od pocetka i ako to nema, ne treba se ni zenit/udavat. Pri tome mislim bukvalno pod istim krovom, dakle nikakav sprat, isto stubiste i slicno. Kada mladi skupa cigle kupuju za kucu, skupa otplacuju kredit za stan, skupa kuhaju, djecu odgajaju i cuvaju, …skupa probleme rjesavaju….ima li ista ljepse od toga. Ne treba se nitko ljutiti, ali to je tako.
   Neka, hvala, ne treba nam nitko kuhat, djecu cuvat, kucu pravit…., fini vrtic, nekad corba, nekad razbit jaja, …ali imati svoj mir-neprocjenjivo. I nikom nista nisi duzan! Nesreca naseg naroda je u tome sto roditelji ne pustaju odraslu djecu da se osamostale, nego ih odgajaju tako da uvijek na neki nacin ostanu ovisni o njima.

 • Muškim je danas teže nego ženama,one su uvijek u pravu čim rode,do tad i šute.Žene bi novac,a ljubav na zadnjem mjestu,netreba puno pisat sve u Bibliji piše,gospodo čitaj,pa će sve bit ok!!!Ali internet je zakon,svi recepti se kopiraju.

 • Nives Celzijus je fino rekla

  … Kita, kita, kita cvijeća
  To je bolja što je veća…

  Danas se mnogi nikako i ne žene kad vide šta ih čeka sa današnjim ženama.

  Zapadna Evropa će u roku od 50-100 godina bit zemlja talibana. Game over.

  • Ma kakav over. Nema tu problema, dapače. Talibana/ku se čipira, putem dva/tri tehnološki uznapredovana cijepiva, ubaci se moderni europski kod, po želji, hoćeš li stilistu, hoćeš li neku avantgardnu spisateljicu, s kerom ili mačkom, ovo, ono, i sve 5. Ako padne sistem, kad vani grmi, sijeva ili nešto, antenom se šica niskom frekvencijom nakon što avijon pospe i nema frke.

 • Hodaju li danas mladi, zabavljaju li se? Rastaju se prebrzo, ne kužim u čemu je stvar? Upoznajte se, pričajte malo više o svemu I svačemu. I posteni budite. Nemojte se pravit fini, pa posle…ne možeš osobu poznat

 • A na sto je ovaj brak dosao.zenama su najveci neprijatelji muzevi roditelji.muzevi nadjite zeleno drvo pa se visajte.prijeti vam razvodom.e nek prijeti kad ste ponijeli ko pizde.nesmis joj nista reci.pravi budalu od tebe.

  • Tako je u 2,28.
   Mlade danas hoće da im muževi roditelji naprave kuću, stan, da im svekrva kuha, čuva djecu, radi u kuhinji i vrtu i dvorištu…a one ih ne poštivaju ni koliko sudjede. Odlaze i dolaze stalmo negdje, na nokte, šetnju, po “selu” tračaju njegovu obitelj i kad ocladni dođe na ručak, dobro kažeš da muški, ne svi, nađu zeleno drvo kad ga žena ne poštiva i pravi budalu od njega, a najviše od sebe i svoje djece.

 • Sigurno je da ima svakakvih žena ali muškarci su većinom neodgojeni i to kada mu razgovaras sa mamom shvatis zasto je takav. Danasnji muskarci ne kopaju nego rade iste poslove ko i žene. Prema tome kada se dođe kući ne moze on citat novine a ona sva u znoju, treba skuhat, oprat, oribat,opeglat,…jos ako ima vrt još i to. Svaka cast onima koji se ne nalaze u ovim opisima

   • Sto bi drzala kokos ako radi i moze kupiti tjedno tablu jaja? Neka kokosi drzi zena koja ne radi, pa neka prodaje i zaradi i ona koji dinar. Koja glupa primjedba, majko mila!

 • Džaba vam je muškarci možete pisati šta hoćete ali vremena su se promijenila i žene više nisu tu da slušaju vas i vaše roditelje,da se ništa ne pitaju.Brak je kompromis i supružnici se moraju o svemu dogovarati.

 • Odavno se ne slušaju ni muž ni roditelji niti se trebaju slušati. Ako živiš sam, radiš, plaćaš račune, plaćaš vrtić – budi fer, pristojan. Znamo svi da svak više voli svoju mater, to nije problem. Ali ukoliko te starci žene, živiš od njih, dicu ti čuvaju…Onda psssst, bome slušaj i budi zahvalan što te trpe.

 • Zalosno kad se ovi komentari procitaju. Smeta svekrva, smeta punica, muz ovakav zene onakva…. jos od malena je poslozen sustav vrijednosti u glavi Brak je neraskidiv, mi smo jedno. Mislim da najcvrsci brakovi danas su bas ti sto su prosli tu predbracnu cistocu. Za zenu je najbitnije da on nije zivotinja u tom smislu a za muskarca da je to zena sa dostojanstvom. Odgajajte svoju djecu i usadite im te vrijednosti. Ja i muz sve dijelimo. Nema tog laznog sjaja zivota, al je ljubav prava i iskrenost i razumjevanje. Koja cuda zajednicka molitva cini. Ispocetka probajte po 1 Očenaš a kasnije ukljucite krunicu. Vremena se uvijek moze nac. Bogu hvala i sve ce se posloziti

  • Sve ti je to lutrija. I hoće li se tko čega uzdržati, prije braka i uopće, i hoće li netko možda nešto trpjeti, sasvim svejedno. Nije do tebe, niti do drugoga, već je to sve najobičnija lutrija, kada je riječ naime o tim nebeskim stanovima i pašnjacima odnosno njihovim zemaljskim ispostavama. Btw. ta čistoća nije zamišljena kao žetončić za brak, već nešto što vrijedi i u braku, a što je tada teže čuvati, pa onda kada se ta iluzija vrlo brzo raspadne, kreće prava rapsodija: opće malograđansko nadmetanje u vezi broja djece, pohlepa za materijalnim koja uz to ide, zanimacija tko je kad i s kime gdje bio, šta je sve rekao i radio, zatim histerija oko spermija, jajnih stanica, tuđih brakova, života, sudbina, duša, sablažnjavanje nad situacijom spram Afrike, Armenije, Kine, zauzetost oko situacije na Bliskom Istoku, kulturološkim stanjem Zapada itd..

 • Ima tu puno razloga ,meni je bar cini kod zena zelja da ima sto i ona druga i prije nego druga kod muškaraca kad se ozeni zapusti se i pokaze sve ono sto nije valjalo ili sto nije normalno a u pocetku uspio sakriti i u vezi,onda kod oboje neka dokazivanja mislim cak i drustvene mreže jer mene je prije nekog vremena sablaznila cinjenica da sam dobio od dviju mama koje imaju 4 djece dobijem njihove polugole slike u inboks,da ne postujem neciji brak mogao sam uci u tu igru,a vjerojatno sam jedan od rijetkih koji nije ,zato moj Narode ne zenite se i ne udajite rano i dok dobro ne vidite tko je i kakav je i kakva je.Pogldajte i roditelje od svog potencijalnog bracnog druga jer ne pada jabuka daleko od stabla.i koliko god možete zajedno molite i drzite jedno do drugoga

  • Samo zajednicka molitva mòze odrzati mìr red i ljubav u kuci I u mene je muz malo tezak ali guramo 3o god prosli sve zivotne nedace ali navecer pocni molit naglas ko oce oce napocetku svi gundaju ali sad svi znamo da je to najljepsi dio dana

  • Ija sam neki dan vidila nesto😁niti cu govorit ko i sta😁koce znar sto i zasto,a nezanima mebto ni 1 posto🤗

 • Dobro si rekla, ko oće – oće. Ja se još zbog tog gunđanja ne usudim početi, ali moram kako god jer vidim da definitivno obitelj koja moli ostaje zajedno

  • Molili su popovi i fratri, pa nisu ostali zajedno. A nisu jedini, štoviše, znali su se zajednički molitelji kroz povjest prvo klat međusobno kojih desetak, dva’est godina, i više.

  • Tko takvu ženu oženi u 14,14 koja ne poštiva suprugovu majku neće s njom na kraj nikako jer ona ne poštiva ni sebe ni supruga i daleko joj kuća bila.

 • Čudi mene da ih nema i više..Današnje cure kad se udaju zavale i jadne roditelje u dugove i kredite,isto ko što i taj jadnik što se ženi triba šemsi namistit stan odvojen od njegovih pa nema veze što će se i on i ti njegovi roditelji što “nevaljaju”isto zadužit da tu svoju nevistu princezicu dočeka gotovo.Pusta kićenja,caterinzi,slikanja i ostala sranja popiju im svaku marku od jabuke.E triba otic i na bracno putovanje bgti…I za 20 dana kad nemaju marke dreka i jad.Većina tih nije kupila vriću cimente.U matere svako priko dana,niko ne valja.I dica joj vlastita smetaju.Ne postiva se starije nimalo.Ali za većinu ovoga krive su danasnje mamice.Ko će mome zlatu išta…dođi ti po šerpicu mama je skuvala….Naravno ima i obrnutih situacija ali mislim malo..šta je ponila od matere takva i je..i jadni muški puknu..ko će naradit za pedikure i manikure…babina,svatova,sprovoda..jer kad si tila sama živit tribaš i obaveze primit.Jad teşki je danas.Učite dicu da ne moraju odmah sve imat.Da triba radit i muško i žensko,da triba poštivat kuću di je došla…pa će sve bit dobro.

 • Obzirom da se danas u 90% slučajeva sklapaju ekonomske a ne bračne zajednice to i nije tako mnogo.Brak se teško raskida a ekonomski brak vrlo lako čim ponestane para.HaHAHHAHAH

 • Nek se svekrve i zaove odmaknu od sinčića,sve će biti puno bolje. Bar iz mog iskustva. Odgojila djecu,radila,brinula se o svemu. Muž u životu jaje nije razbii. Alu zato uredno sluša mamicu i zaovu,iza ćoškova kukviže savjetuju i kljukaju kukavelja.

  • Ti si prava zena, odgojila djecu eto sad unucad odgajaj.
   Malo je tako dobrih nevjesta, blago tvojoj nevjesti nece morati nista raditi ko ti

   • Tko takvu ženu oženi u 14,14 koja ne poštiva suprugovu majku neće s njom na kraj nikako jer ona ne poštiva ni sebe ni supruga i daleko joj kuća bila.

    • Evo svi govore o postivanju muza i njegove obitelji a sta je s postivanjem zene i njene obitelji? Zapitate li se da li je ta “jadna i nepostovana” svekrva probala sprijateljiti se s nevjestom i tako postici postovanje od nje ili je dozivljava kao konkurenciju i otimacicu? Ima li ona zdrave poglede na sinov brak? Srecom pa ovo ne govorim iz iskustva ali vidjela sam puno puno takvih situacija

  • Jadna ti kud di se udavala za kukavelja.
   Malo poštovanja prema obitelji supruga i poštovanja prema suprugu. I jedini kukavelj si ti osvjesfi se dok još možeš.

  • Sprati to negdi u neki kocak smrdljivi nek tracaju otebi osvakom a one najgore tako rade veconom te,ma staceti one itebe su velika dica stase snjima bavis jadnice😁

 • Mislim da je najveci savjet za sretan brak onaj zavjet sto ga izreknemo kad se vjencajemo, a to je da muz i zena postaju jedno kad se vjencaju, kaze “Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; i dvoje njih bit će jedno tijelo? Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo” i kada to shvatite bit ce puno lakse, svakome dopustiti savjet ali na kraju samo vas dvoje se dogovara i odlucuje o svemu

 • Srarinska ženo svaka čast na mišljenju i komentaru sve je loše jer nevjeste ne poštivaju ni supruga ni njegove roditelje, ni brata mu ni sestru, ali to je njihov odgoj koje su donijele od kuće, od majke.
  Htjela bi odati a da joj oni suprug rade, sve da o namiri, čuvaju djecu a ona po selu tračati i glumiti neku
  ” visinu”. Ali najviše jada će sa takvim ženama imati njezin suorug i djeca.
  A pametne žene se prihvate posla i sa dostojnim poštovanjem se odnose prema suprugovoj obitelji kao i svim ljudima. Odgajaju djecu, rade, kuhaju kratak im je dan ali to rade odgojene i pametne žene i ima ih na sreču njezine djece, suoruga i obitelji sa obje strane.
  A šta mislite nevjeste da vam suprug vrati i ponaša se prema punici i puncu kao vi prema njegovoj obitelji.??!

   • Smij se ti u 14,46,
    ali ima prekrasnih mladih žena kojima je kratak dan i prihvatile su se posla i koje se slažu sa suprugovom obitelji, ima ih dosta ali su to obrazovane,
    pametne i zahvalne žene koje u prvom redu poštuju sebe, supruga i svoju djecu poštujuć njegove roditelje i brata, sestru. Jadni ljudi šta moraju trpiti od današnjih žena, čudo da se mnogi ne rastanu odmah kad potroše jabuku i vrate ih majci pa nek se ona s njom bori.

    • “Kratak dan…obrazovane,pametne, ZAHVALNE zene…vrati je materi” – prijatelju jel ti kupujes auto, frezu, kravu, pa ako ne zadovoljava potrebne specifikacije vrati je, ili se zenis tj.trazis ravopravnog zivotnog parnera s kojim ces se UZAJAMNO postivati? “Cudo se mnogi ne rastanu” u ovom se slazem s tobom. Stvarno cudo nema vise rastava ako ima jos s takvim pogledima na zivot. Ali nadam se da si raritet.
     P.S. ima ustanova zatvorenog tipa…toplo preporucam. 😘

      • Da, nasla sam se. Evo da te jos malo sablaznim. Muz mi kuha, sam sebi pegla a ponekad i meni, jutri mi napravi kavu i suti dok ne popijem (nisam jutarnji tip) i ne zivim sa svekrvom😘 . Sve navedeno vec 20 godina.
       P.S. Bili i na bracnom putovanju 2 tjedna. Italia je prekrasna…preporucam svima😘😘

      • 19:15,nasao.I ja sve tako ispunim da je mogu priveslat manje skuzi ,Neda se ni tvoj kolk ni ja sigur smiriti u ustanovu zatvorenog tipa onda se tjesite uzajamno postivanje,ne bi vas varali mi da niste zasluzila,ne bi se morale tjesit

       • Ha ha ha. Koji ste vi imbecili obozavam vas trolat.😘😘😘😘
        Tj. Jednog 21.25,33,35,40,43 razgodi bolan komentare konta se da si jedan😘😘😘

     • Zato sto diras u druge,sebe velicas kroz tudju bol .Onda se izjasnis na pocetku sta zelis od odnosa ,al kad sebe lagao i uvjeravao u nesto zasto mene ne.Sasvim jasno

     • Zna svak kakav ti je dan.Al nije tudjim djelima.Dobar ili los bar bez tudjih nedjela .Ne moras se imenovati takav postoji samo jedan na svijetu koji bezrazlozno i namjerno mrzi mene i zivot moj ,u dobra doba i svoj.Sebe prije mene lagao ,izjavljivao,uvjeravao

     • Mozda bi i drugima bio normalan da takve osobe nisu dirale u njihove živote uvjeravala i lagale godinama osobu a i sebe.Cudno al istinito.Zivot da se neciji mrzi sasvim jasno al jos kad bi se moglo priznati sebi zbog cega ljepše bi bilo.

     • Ponekad je “majka” dok dijete si bio sigurna sam na koljena te sjela ,svog djecaka prvasica drzala u narucju i nastojala “usaditi”-nemoj ciniti nikad nesto sto ni tebi ne bi bilo drago da ti neko ucine i pjevala ti “Radost moja”!Ona te je odgojila sigurna sam u maloj trosnoj kucici a sta se dogodilo poslije prema meni sam Bog i ti znate .Bog i ti najbolje znate jesam i cime sam zasluzila.Nek ostane tajna vasa

 • Mozda bi i drugima bio normalan da takve osobe nisu dirale u njihove živote uvjeravala i lagale godinama osobu a i sebe.Cudno al istinito.Zivot da se neciji mrzi sasvim jasno al jos kad bi se moglo priznati sebi zbog cega ljepše bi bilo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.