Četiri najvažnije karakteristike svih sretnih parova

Svaka ljubavna priča je posebna i nemoguće je napraviti vodič za savršenu vezu.

No razna istraživanja na tu temu otkrila su nekoliko zajedničkih karakteristika koje imaju svi sretni parovi. Provjerite o čemu je točno riječ, a ako u ovome prepoznate sebe i svojeg partnera – čestitamo, vaša veza ima blistavu budućnost:

1. Redoviti seks

Nije tajna da je redoviti seksualni odnos jedna od ključnih stavki svake stabilne i sretne veze. No podatak o tome koliko često sretni parovi vode ljubav pomalo je iznenađujući. Naime, 40-godišnje istraživanje koje se bavilo povezanošću učestalosti seksualnog odnosa sa zadovoljstvom u vezi, otkrilo je da su parovi koji se seksaju jednom tjedno puno sretniji od onih koji to rade rjeđe, ali i češće.

2. Prijateljstvo

Često ćete čuti da ljudi koji su u sretnim vezama jedno drugo nazivaju i svojim najboljim prijateljima. Povezanost prijateljstva sa zadovoljstvom u vezi zaintrigirala je i američkog psihologa Johna Gottmana koji je istraživanjem utvrdio da su parovi koji su međusobno i najbolji prijatelji, puno zadovoljniji seksom u vezi, ali i samom vezom.

3. Nemaju djecu

Vijeće za suvremene obitelji potvrdilo je da parovi bez djece imaju kvalitetniju vezu od onih koji su roditelji, bez obzira na to jesu li u braku ili ne, piše Cosmopolitan. Naravno, to ne znači da će djeca pokvariti vašu vezu, no sigurno će pred vas i vašeg partnera donijeti neke nove izazove o kojima parovi bez djece uopće ne razmišljaju.

4. Imaju slične navike pijenja alkohola

Nije važno što pijete, već koliko pijete, a sretni parovi obično po tom pitanju imaju jako slične navike, otkrili su znanstvenici iz istraživačkog centra u Buffalu. Drugim riječima, parovi u kojima jedno često pije alkohol, a drugo ga izbjegava, imaju veće šanse za prekid od onih koji vole podjednako popiti, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.