Cesta Rakitno – Blidinje prohodna, na dionici Tomislavgrad – Posušje obustavljen promet

Dionica regionalne ceste R-419 Rakitno – Blidinje očišćena je od snijega i dozvoljen je promet vozilima koja ne prelaze masu od 3,5 tona, potvrđeno je za portal Jabuka.tviz JU Ceste Županije Zapdnohercegovačke.

Iz BIHAMK-a je u 9:00 sati objavljeno da je zbog snježnih nanosa obustavljen promet za sva vozila na magistralnim cestama M-15 Livno-Glamoč i M-6.1 Tomislavgrad-Posušje.

Jak vjetar formira snježne nanose i na ostalim dionicama u jugozapadnim krajevima, zbog čega se prometuje otežano.

Izdvajamo putne pravce:

  • Livno-Bosansko Grahovo-Strmica,
  • Prisika-Tomislavgrad-Šujica,
  • Bosanski Petrovac-Drvar,
  • Livno-Kupres
  • Glamoč-Mrkonjić Grad.

Na cestovnom pravcu Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

Na ostalim cestama prometuje se po pretežno mokrom ili vlažnom kolniku. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo dionice u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, navedeno je u utorak iz BIHAMK-a.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmijenjen je režim prometa na dionici magistralne ceste M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralnu cestu M-17, dok se u suprotnom smjeru promet preusmjerava na regionalnu cestu R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnoj cesti M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je promet za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralnu cestu preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu prometuju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uvjeta za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je promet za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje.

(www.jabuka.tv | Foto: ilustracija)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.