Čest problem: Evo kako očistiti vaš joystick – Jabuka.tv

Čest problem: Evo kako očistiti vaš joystick

Svi koji posjeduju Nintendo, Xbox i PlayStation konzole imaju jedan zajednički problem: njihovi kontroleri za videoigre vjerojatno su prljavi.

Kao i svaki uređaj koji često dolazi u kontakt s vašim rukama, i joystick skuplja znoj, bakterije i druge stvari koje ne možete vidjeti golim okom. Srećom, trebate samo nekoliko minuta i prave alate.

Joystickom trebate rukovati oprezno. Prema Mashableu, neke tvrtke upozoravaju da ih se ne izlaže tekućinama ili kemikalijama. No isto tako, da biste ga temeljito očistili, trebat ćete više od suhe krpe. Kad upotrebljavate vodu, sapun ili alkohol, samo budite oprezni.

Prije nego što bilo što učinite, isključite upravljački sklop i odspojite kabele ili dodatke.

How To Geek preporučuje da se usredotočite na problematična područja na kojima se nakuplja najviše nečistoća, a to su tipke i svi dijelovi koje često dirate, uključujući one naizgled nedostupnije.

Umočite krpu u otopinu vode i alkohola ili vode i deterdženta za pranje posuđa i dobro istrljajte njome joystick. Za uske pukotine poslužite se čačkalicom kojom ćete iskopati nakupine, ali nećete ogrebati kućište. Ako nemate čačkalicu, jednak efekt možete dobiti ako to učinite rubom presavijenog papira.

Potom joystick dobro obrišite suhom krpom ili papirnatim ručnikom. Provjerite je li joystick suh prije negoli ga odložite.

Redovito čišćenje vašeg kontrolera za videoigre pomaže da uređaj i vi budete zdravi.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.