Češki klub potpisao ugovor s mladićem koji nikada nije igrao nogomet

Češki klub Viagem Usti nad Labem potpisao je ugovor s 22-godišnjim Martinom Podhajskyjem koji apsolutno nikada nije igrao nogomet.

Podhajsky je student prava te zaposlenik Viagema, kompanije za nekretnine predsjednika kluba Pemysla Kubana koja je postala vlasnik Ustija prošlog ljeta za iznos od 160.000 eura.

Martin je novim igračem Ustija postao jer je njegov otac klubu poklonio 20.000 eura na ime sponzorstva uz uslov da mu sin odigra najmanje 10 minuta u sezoni, piše Klix.ba.

Nikad nije igrao nogomet, osim FIFA-e na računalu. S druge strane, nisam još nikada vidio 20.000 eura da se kotrljaju po zemlji. Ukoliko mi neko da novac, pustit ću bilo koga da se pridruži klubu. Vodit ćemo 3:0, stavit ćemo ga u napad 10 minuta, zamijenit će kapetana Mareša. Ići će na treninge, pripremat će se. Ukoliko je njegov tata tolika budala da će nam dati 20.000 eura za 10 minuta… Žao mi je, ali mi nemamo sponzora.

Planirano je da na jesen počne s treninzima, a na proljeće, kada budemo igrali sedam utakmica zaredom kod kuće, on će itekako utjecati na igru. Sada usklađujemo ugovor, a navijači će ga vidjeti već u prvoj utakmici kod kuće, za sada samo na klupi, rekao je predsjednik kluba.

Usti igra u češkoj trećoj ligi i trenutno je šesti na tablii s 10 bodova u prvih šest utakmica, piše Klix.ba.

(www.jabuka.tv | Foto:FK Viagem Usti nad Labem)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.