Červar: Ovdje je kao da idemo u rat – Jabuka.tv

Červar: Ovdje je kao da idemo u rat

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar dan uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu u Egiptu protiv Japana istaknuo je kako Šego i Karačić još neće igrati, problema ima i Cindrić, a konačni popis od 16 igrača za sutrašnji dvoboj odredit će nakon večernjeg treninga.

Ne smijemo si dozvoliti luksuz da mislimo da će biti lako protiv Japana. Momčad su koja se diže i domaćini su Olimpijskih igara. Vidi se da izbornik Sigurdsson ima više okupljanja, da su uigraniji. Napravili su puno problema Egiptu u prijateljskoj utakmici i sigurno neće biti lako.

Moramo se maksimalno mobilizirati i igrači to znaju. Jako su pokretljivi, nije ih lako probiti i imaju dobru tranziciju. Kaznit će svaku našu pogrešku. Igraju i 6-0 obranu, a najveća kvaliteta im je velika pokretljivost i brzina, rekao je Červar.

Osvrnuo se i na igranje bez publike.

Momčadski duh će sigurno pomoći u ovoj čudnoj situaciji u kojoj igramo. Publike neće biti, ali moći ću lakše komunicirati s igračima jer se neću morati nadglasavati. Klupa će biti puno homogeniziranija i moći će motivacijom puno više pomoći i to je jako dobro.

Osim što nema navijača na tribinama, ima još stvari na koje rukometaši nisu naviknuli.

Idemo na trening, a šest oklopnih vozila oko nas, kao da idem u rat. Nikad nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko nije od nas i sada vrijedi pravilo “snađi se, pokušaj, riješi”. Teško je oslikati to, ali dečki se prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana.

Zlatko Horvat je također prokomentirao organizaciju prvenstva u Egiptu.

Ima nekih malih problema, ali su to sitnice. U resortu smo u kojem se možeš prošetati i kretati se. Najveći problem je što imamo skoro sat vremena do dvorane, ali naviknut ćemo se. Ima problema i s internetom, ali ja sam malo stariji i poznajem vrijeme kada nije bilo interneta. Mlađima je malo teže.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.