Čerkez potvrdio: Ograničenje kretanja u FBiH još 14 dana – Jabuka.tv

Čerkez potvrdio: Ograničenje kretanja u FBiH još 14 dana

Sadašnje mjere zbog pandemije Covida-19 u Federaciji BiH produžavaju se za još 14 dana.

Ovo je za BHRT potvrdio Goran Čerkez, član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Ovo znači da će mjera ograničenog kretanja od 23:00 do 5:00 trajati do skoro drugog tjedna prosinca.

Opreznosti nikada na odmet, situaciju trebamo držati pod kontrolom, krivulja zaraženih se smirila. Ovo su maksimum mjera koje smo donijeli, a ako budemo donosili neke druge mjere morali bi konzultirati i vladu, ali ove mjere će biti dovoljne. Ima dosta spekulacija o nekom zatvaranju, ali jedino što mogu potvrditi da ćemo ove mjere produžiti još 14 dana. Ne planiramo rigoroznije mjere, samo je potrebno poštivati postojeće, kazao je on u emisiji Jutro za sve.

Ove mjere su dale rezultate i još daju, posebno mjera o ograničenom kretanju, istaknuo je Čerkez.

Dosta objekata koji su radili u ovom periodu su zatvoreni, kod kojih su se okupljali građani.

Podsjetimo nove mjere su stupile na snagu 10. studenog, dok je mjera o ograničenju kretanja od 23:00 do 5:00 stupila dan poslije.

(www.jabuka.tv) 


7 komentara

    • Stvari u prirodi čestu djeluju malo drugačije, malo kompleksnije, nego što to “priprosti organizmi” u svoj svojoj “duhovitosti” i buntu zapravo uviđaju.
      Postoji, tako, nešto što se zove “kaskadni efekt” gdje određeni slijed događaja čini povezanu reakciju u cjelini. Pa tako, recimo, ograničenje kretanja od 23 do 05h može utjecati na smanjenje obima socijalnog kontakta uopće što u konačnici utiče na progresiju odnosno transmisiju, širenje nekog prisutnog virusa odnosno zaraze.

  • Baš mu ne šetaju iza doba šta nije zatvorima 5 sati navečer subotu stolačkoj općini 3 svadbe etoti kako je dobro svi ćemo dobit neće nikoga ostavit

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.