Čerkez: BiH nabavlja dvostruke testove koji otkrivaju ima li netko gripu ili Covid-19 – Jabuka.tv

Čerkez: BiH nabavlja dvostruke testove koji otkrivaju ima li netko gripu ili Covid-19

Bosna i Hercegovina bi uskoro trebala nabaviti testove koji dijagnosticiraju i gripu i koronavirus, kazao je Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva.

Pojašnjava kako će nabavka najvjerojatnije ići preko Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ovaj test su osmislili američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i riječ je o prvom dvostrukom testu koji je od američke Uprava za hranu i lijekove (FDA) odobren, točnije dobio dozvolu za upotrebu u hitnim slučajevima.

Testovi bi se trebali nabaviti uskoro, ne mogu precizirati datum jer treba provesti procedure. Mislim da bi nabavka trebala ići preko Ministarstva civilnih poslova BiH. Sigurno je da se ide u nabavku tih testova za koje je izražena potreba i oni će se po dobivanju raspodijeliti certificiranim laboratorijima koji mogu raditi dijagnostiku Covid-19, poput one na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, kazao je Čerkez za Faktor.

Dodaje da će se na početku ovi testovi nabaviti za iznos od 30.000 dolara.

Testirat će se samo sumnjivi slučajevi, kada su epidemiolozi, liječnici, u određenoj dilemi. Glavna je riječ stručnjaka, ali bez obzira na to radilo se o gripi ili koronavirusu, oboljeli će morati kući, u izolaciju. Dakle, epidemiolozi u županijama su ti koji će odlučiti tko će od pacijenata raditi takav test, istaknuo je Čerkez.

Samo jednim brisom ili uzorkom ovi kombinirani testovi se mogu koristiti za brže dobivanje odgovora radi li se o gripi ili Covidu-19, a što je velika pomoć u iščekivanju nadolazeće sezone gripe tijekom pandemije koronavirusa.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Kako Kina manipulira , samo da im se budzet puni…jeste glupi i naivni… ili ste pod pritiskom WHO….Ako im je stalo do globalnog zdravlja stanovnistva zemlje planete…neka podjele…a ne prospi virus pa pljackaj kroz testove , maske ,dezinf…sredstva ,respiratore..psihicko ubijanje… SVE osmisljeno….

  • Svi kršimo mjere izolacije. I kršit cemo i dalje. Svi znaju da je ovo glupost i smeće nad smećima . Morat cete platiti policiju pa silom. Ali i oni nece jer čak i policajci vide da je ovo prevara. Svi s gramom mozga vide

  • Bill svršava od smijeha i trlja ruke.Otprilike svaki dan jedna milijarda dolara dolara prometa od svega vezanog uz ovaj smišljeni Korona virus koji je nastao u vjerovatno labaratoriju, svejedno kineskom ili američkom ali ja sam skloniji vjerovati da je nastao u Area 51!

  • U Arei ili oblasti podrucje 51 u Nevadi…gdje dolaze vanzemaljci.na dogovore i pregovore i uputstva.(.hocu reci demoni). zato je i zabranjeno priblizavanje , slikanje..vojskom okruzeno podrucje… moguce je..al imaju vise baza, pustinjski djelovi….i sibir…nahjebali smo ga nastave li … napravili su razlicite viruse za razlicite zemlje..nije covidv19 isti svugdje… zato se i muce oko cjepiva…sotonska inteligencija… Mislim da ostaju bez gazde…ostaju su sami soros , bill i ekipa… nece moc jos dugo sami… zemlja ide ka 5 dimenziji… sotona se povlaci.i zato sad udaraju na najjace.. jos mallo im je vremena ostalo….Izdrzimo…

  • Koliko se čovjek ufurao u ovu poziciju da je počeo sam vjerovati u ovo sranje , samo neznam šta će pričati kad ovo sve izdaje na vidjelo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.