Central osiguranje: Faucon i Glavaš pobjednici drugog turnira

Na terenima Sportskog centra “Đulić” u Širokom Brijegu završen je i drugi ITF turnir “Central osiguranje” za uzrast do 18 godina, a naslove u svojim konkurencijama osvojili su Romain Faucon iz Belgije, te Sheila Glavaš iz Slovenije.

Finale kod tenisača nije ni odigran pošto je pobjednik onog prvog turnira od prije tjedan dana, Luca Nardi iz Italije, predao meč zbog bolesti svome suparniku. Prethodno je Nardi u polufinalu pobijedio Ammara Elamina iz Irske, a Faucon Marka Galića iz Hrvatske.

Polufinalni mečevi su bili i zanimljivi i krajnje neizvjesni, poprilično su potrajali, te lijepih poteza i kvalitetnih udaraca nije nedostajalo.

Finale kod tenisačica također je ponudio odličan meč u kojem je Sheila Glavaš iz Slovenije svladala pobjednicu prvog turnira, Melissu Boyden iz Nizozemske, sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4). Glavaš je izgubila prvi set, ali je u naredna dva dominirala i zasluženo otišla do kraja.

Boyden je prethodno u polufinalu eliminirala prvu nositeljicu Piu Lovrić i na taj način spriječila slovenski finale, dok je Glavaš u svom polufinalnom meču dosta lakše izišla na kraj s Talijankom Francescom Rumi.

Turniri odigrani kroz protekla dva tjedna u Širokom Brijegu dobili su najviše ocjene za organizaciju, ali i susretljivost od strane samih domaćina, te s obzirom na sve viđeno možemo biti i ponosni i zadovoljni.

Muškarci

Polufinale:

Romain Faucon (Belgija) – Marko Galić (Hrvatska) 2:1 (5:7, 7:6, 6:3)
Luca Nardi (Italija) – Ammar Elamin (Irska) 2:1 (6:4, 6:7, 6:3)

Finale:

Romain Faucon (Belgija) – Luca Nardi (Italija) 2:0 bb

Djevojke

Polufinale:

Sheila Glavaš (Slovenija) – Francesca Rumi (Italija) 2:0 (6:2, 6:4)
Melissa Boyden (Nizozemska) – Pia Lovrić (Slovenija) 2:1 (6:2, 6:7, 6:2)

Finale:

Sheila Glavaš (Slovenija) – Melissa Boyden (Nizozemska) 2:1 (3:6, 6:3, 6:4)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.