Centar za socijalni rad Široki Brijeg počeo primati prijave za dječji dodatak

Iz Centra za socijalni rad Široki Brijeg obavijestili su da je od ponedjeljka, 10. listopada 2022. godine, počela primjena Zakona o materijalnoj potpori obitelji s djecom u FBiH i to pravo na dječji doplatak u iznosu od 103,7 KM mjesečno.

Pravo na dječji dodatak ostvarit će djeca do navršene 18. godine života, ako prihodi po članu domaćinstva ne prelaze 40 posto najniže plaće u Federaciji BiH (217 KM) i da dijete nije na smještaju u hraniteljskoj obitelji ili ustanovi socijalne zaštite. Visina dječjeg dodatka je 19 posto najniže plaće u Federaciji BiH (103,7 KM mjesečno).

Zahtjev za priznavanje prava na dječji dodatak podnosi se u Centru za socijalni rad Široki Brijeg, gdje se može preuzeti uputstvo o cjelokupnoj potrebnoj dokumentaciji za ostvarivanje ovog prava.

Sve informacije možete dobiti na broj telefona: 039/706-098.

Prema procjenama, ovim zakonom bit će obuhvaćeno oko 80.000 djece u Federaciji BiH.

Kako žene-majke u ŽZH mogu dobiti novčanu naknadu za novorođenče?

ŽZH: Ovi dokumenti su potrebni za ostvarivanje dječje naknade od 500 KM

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Znaci nemojte ga nikako davat ako će biti ovako, jer moraš biti teški kokuz da bi primao 100 km po djetetu.ma kakva država takav i dodatak

  • Smijesno nepismeni politicari su stvorili smijesno jadne institucije tako sto su postavlljali podobne stranacke kadrove bez ikakvih referenci. Zasto to govorim. Zato sto u Centru za socijalnu skrb a tako je i drugdje u ostalim institucijama, pametuju kad netko netko nesta trazi. Oni trebaju napraviti popis dokumenata koje stranke trebaju pribaviti i onda donijeti rjesenje, bilo pozitivno, bilo negativno a ne onako s nogu reci nemate pravo i to je to. Ako stranka podnese pisani zahtjev postupak se mora provesti i tocka. Nesmije biti samovolje i nisu oni tamo da budu pametniji i ljepsi nego da se drze propisa i pomognu svima koji mogu ostvariti neka prava.

    • Ovo je sramota koliki je dječiji a djeliji tre a dati svako djetetu,a ako roditelj ima 800 KM plaću i dvoje djece ne može dobiti dječiji. Pa ni za minimalnu plaću niste vezali dječiji a kamoli za mjesečnu košaricu.

  • ima ih koji rade na crno i bave se sverc komercom i imaju bjesne kuce i aute ali i veze u socijalnom
    uh treba poslati inspekciju u socijalno
    neka dobiju oni koji tribaju dobiti a ne oni koji imaju i previse

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.