Čelnici Grada Mostara u imovinskoj kartici prijavili pravo bogatstvo

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić posjeduje imovinu vrijednu preko 2,5 milijuna KM, stoji u imovinskom kartonu dostavljenom Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Kodrić je prošle godine zaradio 78.039,81 KM, stoji u imovinskom kartonu kojeg je nakon stupanja na dužnost predao Središnjem izbornom povjerenstvu BiH, piše Bljesak.info.

Tako je Kordić prijavio kako ima kuću u Podaci od 70 četvornih metara vrijednu 400.000 KM, zemljište u Mostaru površine 4.800 četvornih metara vrijedno 100.000 te hotel u Njemačkoj od 1.200 četvornih metara vrijedan 2.000.000 KM.

Na računu u banci mostarski gradonačelnik ima 50.000 KM, a njegova je supruga prošle godine na osnovu plaća uprihodila 31.587,81 KM.

Gospođa Kordić posjeduje stan u Zagrebu vrijedan 500.000 KM te Audi A3 iz 2012. godine vrijedan 20.000 KM.

U imovini djece koja je vrjednija od 5.000 KM Kordić je upisao stan u Mostaru od 80 četvornih metara vrijedan 210.000 KM, Mercedes C klase vrijedan 30.000 KM te kunski bankovni račun na kojem je iznos od 500.000.

Salem Marić, predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara u imovinskom kartonu naveo je kako je lani na ime plaće zaradio 27.840 KM te na osnovu invalidnine, koja mjesečno iznosi 58 KM, 696,00 KM.

Marić je prijavio stan od 35 četvornih metara vrijedan 67.000 KM, kuću od 197 četvornih metara vrijednu 250.000 KM, zemljište od 206 četvornih metara vrijedno 10.000 KM, Mercedes E klase vrijedan 15.000 KM te 2.500 KM na računu u banci, navodi Bljesak.info.

Prijavio je i vikendicu od 50 četvornih metara vrijednu 50.000 KM uz opasku kako je ona na obiteljskom imanju bez papira.

Marić je upisao kako je u veljači vratio kredit od 50.000 KM.

Marićeva supruga posjeduje bankovni račun s 2.000 KM, a u prošloj je godini zaradila 12.492 KM na ovnovu plaće dok je u veljači ove godine vratila kredit od 25.000 KM. Uz to, Marić je kao imovinu djece upisao Renault Clio vrijedan 9.000 KM.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina u prošloj je godini zaradila 31.920 KM na osnovu plaća. Od imovine je prijavila kuću bez navođenja površine vrijednu oko 80.000 KM te zemljište nepoznate površine vrijedno 50.000 KM. Njezin muž uprihodio je na osnovu mirovine 8.760 KM za prošlu godinu te posjeduje Renault Kangoo vrijedan 5.000 KM, piše Bljesak.info.

Od Središnjeg izbornog povjerenstva imovinski karton bivšeg mostarskog gradonačelnika Ljube Bešlića nije dat na uvid.

U SIP-u  nisu mogli ni potvrditi je li ga Bešlić uopće dostavio iako to po zakonu mora učiniti.

Nije poznato jesu li ljudi koji sjede na tri čelne pozicije u Gradu prijavili svu imovinu, jer Središnje izborno povjerenstvo ne provjerava podatke iz imovinskih kartona koje su izabrani dužnosnici dužni dostaviti SIP-u na početku i na kraju mandata.

(www.jabuka.tv/Foto: Fena)


21 komentar

 • Pa to su ljudiDoktori I Akademici u Njemackoj Doktor zaradi 70.000 Km. Za 3. Mjeseca sta je to novo mjenajte sistem za posao u BiH da Bude bolje ne samo ogovarati one koji rade i ima just to je problem Sirokobrijezanka

  • Pa kako onda uposlenici imaju imaju 700 KM plaću a 70% umirovljenika za 40 godina rada imaju 380 KM mirovinu?
   Velike su razlike pa makar bili i akademici.

 • Halo,nemojte pisati ružne komentarr na Maria Kordić.On je ovo sve imao i prije politike,njegova obitelj ima restoran u Njemackoj 40 godina.
  To je radnička obitelj,a on ke doktor urologije i kirurg.
  Žena mu je doktorica,znači sve je ok s njegovom imovinskom karticom i sve je regularno prijavio kako Bog zapovjeda a ne kao ovi što lažu,tipa predsjednici,jebo te šta su prikazali od imovine točno sam mislio 100 KM svakom uplatit na račun.

 • I ispričavam se,ovaj s desna lik Maria Kordića,toooooo ma nema nikakve veze s vezom.Ovo je spodoba,govno,ljigavac,lopov i sve sto ne treba.
  Točno mi žao što se moraju uslikati zajedno.

 • Prof. dr. Kordić je bio ravnatelj Doma zdravlja profesore na fakultetu, vrsni urolog, roditelji su mu u Njemačkoj čitav život, mama iz Jara, tata iz Podgorja i vi se čudite odkud, ja se čudim zašto je otišao u politiku

 • Dr.Mario Kordic je imao imovinu i prije politike i doktorske titule kao i dr.Andrea.
  On je iz radnicke obitelji a ona je iz ugledne zagrebacke obitelji.
  Imali su prije i normalno da profit raste kad ne trosite puno jer nema kad potrosit a radi na 5 mjesta

 • Rećeno je u ćuvenoj prispodobi o talentima
  da nevalja koji ima jedan a ne zgrne bar još dva.

 • Mostar je za nas Hrvate izgubljena stvar. Nakon Odžaka i cjelokupne Središnje Bosne, osim Kreševa, sad je na redu i Hercegovina. Mostar smo izgubili prošle godine i nemamo većinu u gradu. Bez Mostara, mi smo osuđeni na propast. Nažalost, rješenje je iseljavanje u Republiku Hrvatsku i dalje prema zapadu. Sreća u nesreći je da bismo time pomogli i obnovili Hrvatsku koja je zadnjih godina izgubila puno stanovništva.

 • Mario ovaj ti Marić nije dostojan cipele čistiti.Nemoj se bola slikazi s njim,još više ćeš se srozati kad si vec otišao u politiku a bio si ekstra covjek,doktor,kirurg i ljudstvo.
  Bježi bolan makar od ovoga čobana.

 • U politiku trebaju takvi kao Mario. Imovinu imao prije politike Ali tuzno je kad se obogati u politici i bori se da ostane idalje za svoje licne interese a ne za interese naroda. Takvi kao Mario vjerujem da ce raditi za narod ne za sebe licno jer Ima dovoljno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.