Čelik zahtijeva od NSBiH proširenje lige ili naknadu troškova za ovu sezonu

Nogometni klub Čelik danas je uputio i službeni zahtjev Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine da još jednom preispita svoju odluku o prekidu BHT Premijer lige, zbog čega je zenički klub izgubio status premijerligaša, potvrdio je u izjavi za Fenu v.d. predsjednika Čelika Damir Bradarac.

Napominje da je jučer u Sarajevu imao sastanak s predsjednikom NSBiH Dinom Begićem i njegovim prvim suradnicima.

Sastanak je bio konstruktivan, ja sam ih upoznao o situaciji u Čeliku i sumnjom da je prethodna Uprava sačinjavala “duple” ugovore, koji će, navodno, biti i predmet istrage nadležnih organa. Najavio sam i da ćemo svim pravnim sredstvima tražiti zaštitu interesa kluba, odnosno da ćemo tražiti da se stavi van snage odluka o završetku prvenstva ili da se proširi liga. U suprotnom, ako ovakva odluka ostane na snazi, tražit ćemo da nam NSBiH nadoknadi ovosezonske troškove do prekida prvenstva, ističe Bradarac.

Dodaje da su i ovog trenutka u klubu inspektori Federalne porezne uprave koja je, zbog neplaćanja tekućih poreznih obaveza od strane turskog investitora Aydina Olguna, raskinula dugogodišnji ugovor o reprogramu starog poreznog duga zeničkog kluba.

U međuvremenu je i Gradska uprava prestala plaćati mjesečne rate u iznosu od nešto više od 22.000 KM, a koji je bila dužna plaćati po odluci Gradskog vijeća Zenice.

(Fena)


2 komentara

  • haha.cuj celik trazi prosirenje.lige kakobi opsto u premijer ligi desu.dugovi od trines milijona maraka celik visi dug.ima od zenickog godisnjeg budzeta.celik treba u kantonalnu ligu ne u federalnu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.