Čelik službeno potvrdio: Marko Babić novi trener Zeničana

Odlukom nadležnih tijela Kluba u četvrtak je na poziciju šefa stručnog stožera NK Čelik imenovan Marko Babić.

Radi se o stručnjaku provjerenih kvaliteta sa više nego kvalitetnim rejtingom.

Marko je bivši hrvatski reprezentativac, igrao je za Osijek, Bayer Leverkusen, Real Betis, Herthu, Real Zaragozu i LASK Linz, a za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 49 utakmica. Bio je i član stručnog stožera grčkog Olympiakosa i suosnivač je nogometne akademije Krpan – Babić.

Imenovanjem na ovu zahtjevnu funkciju Babiću započinje i njegov profesionalni i radni angažman, te će večeras voditi trening seniorskog tima zakazan za 18:00 sati.

Uz ovu informaciju iz Čelika žele istaknuti činjenicu da nije bilo i da neće skoro biti promjena u organizacijskoj strukturi, a posebno ne u personalnim imenovanjima na upravljačke strukture kluba te da zlurade informacije i tendeciozne konotacije jednostavno ne žele komentirati.

Također, želimo još jednom naglasiti da je nova upravljačka struktura klub preuzela u trenutku kada je situacija izgledala beznadno i kada su svi koji su trebali povući odlučujući potez i preuzeti rizik digli ruke od kluba i okrenuli mu leđa. Svjesni smo činjenice da bezosjećajni profesionalizam i utrka za profitom iziskuje stroga ograničenja i obaveze, i pored navedenog tražimo minimum razumijevanja i humanog odnosa kako bi započeti projekt uspješno priveli kraju.

Naša vizija je bila i ostala stvaranje uspješnog kluba koji će se u natecateljskom smislu nametnuti rezultatima, kako u domaćim, tako i u međunarodnim nogometnim okvirima. Naša vizija je upješan klub i njegova afirmacija na zadovoljstvo naših vjernih navijača u Zenici, BiH i širom svijeta.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac kandidat za trenera Čelika

Našu ozbiljnost smo pokazali do sada poduzetim mjerama i financijskim ulaganjima što je razultiralo i natjecateljskim uspjesima na samom početku tekućeg prvenstva. Sveobuhvatna ulaganja imamo namjeru i dalje nastaviti, što uključuje i izmirenje nastalih i preuzetih financijskih obveza i izgradnje Akademije kluba kao prioritete, ali pod uvjetima koji ne podrazumijevaju stalne pritiske, ucjene i opstruiranja.

Iskreno se nadamo da nećemo doći u priliku preispitati naš daljnji angažman, što vjerujemo ne bi bilo u interesu ni Gradu Zenici, ni simpatizerima i navijačima kluba, ni aktualnom igračkom kadru, priopćeno je iz zeničkog kluba.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.