Čeferin: UEFA se obvezala održati EURO u 12 gradova – Jabuka.tv

Čeferin: UEFA se obvezala održati EURO u 12 gradova

Čelnici Europske nogometne federacije (UEFA) sastali su se s predstavnicima 12 domaćina organizatora EURO-a 2020, na rutinskom sastanku kako bi razgovarali o operativnim pitanjima u vezi s turnirom, koji bi se trebao održati na ljeto.

UEFA je ponovila svoju obvezu održavanja EURO-a u 12 gradova prema rasporedu koji je već objavljen.

UEFA se obvezala održati EURO u 12 prvotno planiranih gradova. EURO je glavno natjecanje reprezentacija u Europi i važan je izvor financiranja za osnovni i širi nogometni razvoj, kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije Starog kontinenta Aleksander Čeferin.

Dodao je kako je važno gradovima i vladama domaćinima pružiti što više vremena da formuliraju točnu sliku o tome što će biti moguće u lipnju i srpnju.

Navijači su veliki dio onoga što nogomet čini posebnim, a to vrijedi za EURO jednako kao i za bilo koju utakmicu. Moramo si dopustiti maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione, naglasio je predsjednik UEFA-e.

Iz UEFA-e su dodali kako sve strane prepoznaju potrebu za fleksibilnošću oko donošenja odluka o aranžmanima za turnir zbog izazova i okolnosti u kojima se gradovi nalaze.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.