Čeferin: Poljud i Maksimir su sramota

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin u velikom intervjuu za Nacional komentirao je broje teme – od nadolazećeg Europskog prvenstva u Njemačkoj do afere VAR leaks u Hrvatskoj.

Posebno je kritičan bio po pitanju stadiona u Hrvatskoj za koje smatra da su ispod svake razine.

Slažem se, smatram da je nogometna infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu.

Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sport, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati, kaže Čeferin i dodaje:

Ali, po meni, Hrvatska nema ni jedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je nov, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota. Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru…

Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu te odluke. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s Gradom, s Crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje, rekao je u Čeferin u intervjuu za Nacional.

(www.jabuka.tv | Foto: Andres Gongora/PRESSINPHOTO/IMAGOSPORT)

1 komentar

 • Zagreb je nula za ove stvari..Prenemažu se 30 godina i gledaju ko će koga nategnuti vezano za stadion.
  Onaj udbaš olinjali Barišić, pa gradonačelnici pa krimos(i) Mamić(i) pa Crkva..
  On(i) bi stotine miliona od transfera u džep, ulaznice u džep, Dinamo njegov(njihov), ali kad treba stadion onda je to samo udruga građana pa grad i država trebaju davati novac a sve kako bi on(i) još više krali.Onda i Crkva se ubacila ,sve skupa di je puno baba kilavo je dite.Uglavnom nema stadiona, Mamić(i)pobegulja poj..še sve po Međugorju i BiH i ostalim mjestima,podmićuje sve živo što stigne u bivšoj Jugi..Za njega i njih su Sicilijanci pič.. dim.
  REZIME: IMAT ĆE HR DOBAR STADION kapaciteta 50 tisuća gledatelja ,znate kad? Kad na k…. naraste nokat.
  Taj projekat mu može pomoći napraviti samo DEBELI LIK koji mu je dao da bude počasni građanin Širokog.
  Zamislite Mamić počasni građanina a naša djeca , naši starci ne vrijede pišljiva boba pored tog krimosa.
  OOOO ,BOŽEEE IMA LI TEEE?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.