Čavaru politička situacija podsjeća na platformaška vremena

”Može se reći da koalicija postoji dok god se ona ne raskine na način na koji je i sklopljena. S druge strane, postavlja se pitanje, možda još važnije, postoje li partnerski odnosi u funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH, jer kako protumačiti da se sve stranke, da tako kažemo, u kojima nema zastupnika Hrvata svrstaju na jednu stranu, a zastupnici hrvatskih stranaka na drugu, što nije nimalo dobro za Federaciju BiH i što se to, nažalost, ponavlja i vraća sjećanja na platformaška vremena iz protekle četiri godine mandata kad je vlast bila konstituirana i funkcionirala izvan Ustava i zakona”.

Ovo je u razgovoru za “Oslobođenje” izjavio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, upitan da prokomentira odnose unutar vladajuće koalicije SDA – HDZ BiH – SBB.

”To, na neki način, stvara jednu nestabilnost u Federaciji BiH, a ta nestabilnost nam ne treba, nego trebamo težiti stabilnim odnosima, prvenstveno između konstitutivnih naroda, a naravno i stranaka koje predstavljaju te konstitutivne narode u Federaciji BiH, kako bi mogli funkcionirati na najbolji mogući način u interesu svih tih naroda, a isto tako i svakog građanina Federacije BiH”, rekao je on.

Po njegovim riječima, dok god se šalje takva poruka, grubo preglasavanje jednog naroda u odnosu na drugi, normalno je da to ne stabilizira stanje, nego izaziva jednu dozu nesigurnosti u čitavoj Federaciji BiH, pa i u BiH.

”Znamo da to onda pobuđuje razne interese osoba koje ne bi željele mirno stanje u Federaciji BiH i BiH. A, svjesni smo u kakvim okolnostima, i kakvo je stanje u regiji i šire, i kakva je nestabilnost u čitavom svijetu, tako da mislim da trebamo puno više raditi u drugom smjeru na stabilizaciji odnosa, na partnerskim odnosima, jer bilo kakvo preglasavanje je kratkog daha i ne donosi nikome dobro, bez obzira na to kako to možda izgledalo u jednom trenutku onima koji to rade na jedan grub i nepropisan način”, rekao je Čavara.

(Fena)

6 komentara

 • Podanička politika HDZ-ce,Čovića i ekipe nalik na politiku Lijana i Jurišića i njihovih stranaka na korist poslušnika iz stranke i rodbine. Ti Čavara si manje učinio za hrvate nego Budimir.progovoriš samo onda kada ti Čović odobri i kažeš ono što njemu odgovara.Jadno i žalosno ,svi ste isti kad ste u vlasti samo gledate osobne interese. Srami te se.

 • kućanice uvečer čekaju jeftiniju struju da upale perilicu
  nema mirovina
  mladost pobježe na zapad
  podsjeća te na platformu , da se nisi počeo sekirati , ma nabijem tebe i takve

 • Čavara ti ne obnašaš dužnost presjednika Federacije ono što ti je posao ,nego obavljaš funkciju zaštitnika i glasnogovornika druga Dragana svoga šefa..

 • Kad hadezovci nemaju šta reć onda idu optužbe i priče o platformi,točnije stvaraju klimu opasnosti za narod a nema veće pošasti od vas…
  Al kad već spominjete platformu,upitajte se kavi st vi kadar kad vas polupismen Jerko nasanjkao u vrijeme te platforme..
  Vi ste p…..e od ljudi,to je problem za nas,a budući da vi nemate obraza za vas nema problema!

 • Ćavara, ti si jedan veliki beskičmenjak i primitivac. Jebi se tamo ti i tvoji partneri u vlasti. Vi ste ih odabrali za savezniku i sve je bilo dobro dok ste svi dijelili plijen, funkcije, javna poduzeća i slično. A sada cmizdrite ko pičke, gadite se više narodu.

Komentiraj: