Čavara: Nije do mene, pisat ću Schmidtu

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je da suci Ustavnog suda FBiH nisu imenovani jer nema političkog dogovora i to je, kako kaže, osnovni razlog.

Podsjetio je da je visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt uputio pismo predsjedniku i potpredsjednicima FBiH, kao i članovima zajedničkog kolegija Parlamenta FBiH u kojem poziva da imenuju suce u Ustavnom sudu FBiH i Vijeću za zaštitu vitalnih interesa.

U petak ću napisati pismo visokom predstavniku i u njemu izreći svoj stav i ono što mislim. Inače, pismo od visokog predstavnika doživljavam kao jednu potporu da rješavamo probleme u Federaciji. Još ću vidjeti danas i sutra na koji način tu potporu možemo očekivati u rješavanju svih ključnih problema. U petak ću poslati pismo Schmidtu, kazao je Čavara, javlja Fena.

Poručuje da se zasigurno treba raditi na stabilizaciji odnosa na postizanju dogovora i razgovorima i da nikada ne treba posumnjati da se možemo dogovoriti.

Ovo može biti divna zemlja samo se treba više razumjeti i razgovarati i više poštivati oni koji su malobrojniji, navodi Čavara.

Na pitanje postoji li opravdanje za neimenovanje sudaca, zato što je još 2019. godine dobio imena suca Ustavnog suda FBiH s popisa koje je dostavilo i utvrdilo Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće u BiH, on kaže da je to stvar političkih odnosa, a ne volje predsjednika Federacije BiH.

Ne može se postaviti pitanje da ja mogu biti odgovoran za opće stanje u Federaciji. Svi problemi u Federaciji su zbog nepostojanja političkog dogovora, tako i imenovanje sudaca Ustavnog suda FBiH. Tako da ja ne vidim svoju odgovornost, zaključio je Čavara.

Radončić: Ne možete predstavljati Hrvate, a da nikada ne odete u Široki Brijeg

Bliži se rok za izbornu reformu, ponovno jačaju pritisci na Schmidta

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.