Časne sestre osnovale svoju prvu nogometnu reprezentaciju

Italija je zemlja poznata po svojoj strasti prema nogometu, a to je sada potvrdila i grupa ne tako običnih talijanskih časnih sestara koje su odlučile razbiti predrasude o sebi i uprljati se na nogometnom terenu.

Naime, grupa časnih sestara u Italiji odlučila je poslušati savjet pape Franje koji im je rekao da više izlaze i ne budu tzv. usidjelice.

Tim koji čini njih 18 skupile su se kako bi formirale prvu nogometnu reprezentaciju časnih sestara na svijetu, a uz zvižduk i uzvik “Forza, sisters”, bacile su se na igru.

Kad vidim loptu ne mogu odoljeti, a da je ne šutnem, rekla je sestra Elena.

Ovom nesvakidašnjom situacijom nisu oduševljenje samo sestre kojima je nogomet strast, nego i Moreno Buccianti, bivši nogometaš amater i osnivač reprezentacije svećenika koji je naposlijetku ispunio i svoju dugogodišnju želju da osnuje i nogometni tim časnih sestara.

Imamo tim za svećenike, tako da je bilo ispravno da postoji i onaj za časne sestre. Glavni cilj je privući mlade ljude natrag u crkvu, objasnio je Buccianti.

Igračice među kojima najmlađa ima 27 godina, a najstarija 52, mješavina su različitih nacionalnosti, uključujući Rumunjke, Meksikanke, Madagaskarke, a većina je igrala nogomet i prije nego su postale časne sestre, izvještava Guardian.

Prizori kako igraju nogomet osvanuli su i na društvenim mrežama, a naišli su na brojne pozitivne reakcije korisnika.

Moja majka nije bila tako sretna kada sam napustila časove plesa i upisala nogomet. Govorila mi je da svoju blatnjavu opremu ostavljam vani, ali nakon nekog vremena se navikla, ispričala je časna sestra Anika.

52-godišnja sestra Emilia u svojoj rodnoj zemlji Rumunjskoj igrala je za vrhunski tim te je tamo pozvana da se pridruži ženskoj reprezentaciji. Ipak, svoje snove napustila je kada je dobila iznenadni “poziv” da postane časna sestra.

Volim nogomet jer stvarno okuplja ljude. Sve dolazimo iz različitih svetih redova, ali ovdje smo sve kao jedna, jedan tim. To pomaže našoj misiji, dodala je sestra Emilia.

Buccianti je priznao kako su u početku ismijavali njegovu ideju o osnivanju ovakvog tima, no svi su bili razdoznali i svi su željeli vidjeti časne sestre.

Neki i dalje smatraju da je to muški sport kojim se žene ne bi trebale baviti. Ali koga briga za kritičare?, dodala je sestra Anika.

Vrijeme za treninge i utakmice sestre odvajaju kada god stignu od svog pretrpanog rasporeda.

Dosad su već odigrale nekoliko utakmica, prikupljajući na taj način sredstva za ljude u potrebi, a njihov menadžer nada se da će i u drugim zemljama biti inspiracija za osnivanje timova časnih sestara.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.