CAS će o žalbi Manchester Cityja raspravljati u lipnju

Sud za sportsku arbitražu (CAS) objavio je odluku da će o žalbi Manchester Cityja na dvogodišnju zabranu nastupa u europskim klupskim natjecanjima raspravljati u terminu od 8. do 10. lipnja.

Europski nogometni savez (UEFA) je zabranio Manchester Cityju nastupanje u klupskim natjecanjima pod njegovom ingerencijom u sljedeće dvije godine te kaznio aktualnog prvaka Engleske novčano u iznosu od 30 milijuna eura, nakon što je ustanovljeno da je njegov prihod od sponzora u razdoblju od 2012. do 2016. bio precijenjen.

City je odmah uložio žalbu nakon prvostupanjske odluke, odbijajući navode da su počinjena ozbiljna kršenja pravila, a koja su se odnosila na glavnog sponzora Etihad, državnu zrakoplovnu kompaniju iz Abu Dhabija.

Nastavak Lige prvaka 8. kolovoza, “final four” u Istanbulu

U studenome prošle godine njemački magazin Spiegel je objavio da je vlasnik Manchester Cityja, šeik Mansour, uplatio većinu sponzorskog novca za koji se tvrdilo da dolazi od Etihada.

Odluka CAS-a u ovom slučaju bi trebala biti donijeta prije nego što bude napravljen ždrijeb Lige prvaka za sljedeću sezonu, javila je Hina.

Šest pozitivnih nalaza na koronavirus u tri kluba Premier lige

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.