Čarobni Dani kemije na FPMOZ Mostar

Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti 13. i 14. ožujka 2014. održavaju se drugi po redu Dani kemije.

Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti kao članica Sveučilišta u Mostaru respektabilan je fakultet sa najvećim brojem studenata i nastavnog kadra. Osim nastavne aktivnosti i obrazovanja magistara edukacijskih znanosti nastojimo održati poveznicu između nas i naših diplomanata, sad profesora i nastavnika kemije u različitim školskim ustanovama.

Zbog neminovne potrebe cijelo-životnog učenja želimo kadru tog profila pomoći u stručnom i pedagoškom radu. Na predavanjima nastavnici će čuti korisne savjete i smjernice u nastavi kemije. Slične edukacijske i savjetodavne tribine iz kemije, nažalost vrlo se rijetko održavaju od strane drugih obrazovnih institucija. Želimo čuti potrebe, probleme i prijedloge nastavnika koji su svakodnevno u nastavi. Povratne informacije su od izuzetne važnosti za bolje obrazovanje i pripremanje naših studenata u nastavni proces.

Kroz radionice „Čarobni svijet kemije na FPMOZ-u“ želimo prirodne znanosti približiti učenicima, pokazati da kemija nije pisanje smršenih i nejasnih formula, niti znanost koja radi samo opasne i složene pokuse. Predstavljamo kemiju kao suvremenu znanost koja je donijela dobrobit čovječanstvu. Pokusi su osmišljeni tako da učenike uvedu u svijet kemije na edukativan i zabavan način.

Naša inicijativa o promociji kemije naišla je na pozitivan odjek kod većine pozvanih srednjoškolskih profesora kemije koji su prihvatili sudjelovati i organizirati dolazak učenika na kreativne radionice. Ugostili smo 30-tak srednjoškolskih profesora i 200 njihovih učenika iz Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije. Nadamo se da će odabrani program za sve sudionike biti koristan i intelektualno stimulativan za drukčiji doživljaj prirodnih znanosti.

Zahvaljujemo svima koji su pomogli organizirati Dane kemije, posebno Dekanu prof. dr. sc. Mariu Vasilju, djelatnicima fakulteta i donatorima na sveukupnoj podršci, priopćeno je iz Odbora za organizaciju.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • evo pored ove vijesti bi bilo lijepo znati i poučno za Široki Brijeg tko to ima iz naše općine u ovom projektu od studenata i zaposlenika sveučilišta,a i to ko je sve iz Širokog zadnjih godina i završio faks kemije,nek se malo i znanost promiče a ne stalno sport

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.