Carinik za 60 eura “zažmurio” na granici

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Emira Tatarevića, rođena 1957. godine u Bosanskoj Krupi, državljanina BiH.

Tatarević se tereti da je 15. veljače na MGP Gradina, općina Gradiška, u svojstvu državnoga službenika Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, carinskoga službenika carinskoga referata MGP Gradina, obavljajući službene poslove i radnje zahtijevao i primio novac da, u okviru svojih ovlasti, izvrši radnju koju ne bi smio izvršiti.

U optužnici se navodi da je optuženi, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, od određene osobe zahtijevao i primio iznos od 60 eura prilikom ulaska u carinsko područje kako bi mu omogućio prijevoz rabljenih stvari uključujući, između ostaloga, uvoz rabljenih automobilskih guma, što je zabranjeno uvoziti u BiH i što je suprotno važećim zakonskim propisima.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navedeno je iz Tužiteljstva BiH.

(www.jabuka.tv)

 


8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.