Čapljinka postala prva profesionalna vatrogaskinja u BiH | Jabuka.tv

Čapljinka postala prva profesionalna vatrogaskinja u BiH

Čapljina je prvi grad u Bosni i Hercegovini koji u svojoj vatrogasnoj postrojbi ima profesionalnu vatrogaskinju.

Martina Milanović je rođena Čapljinka koja je oduvijek voljela adrenalin pa otuda i ideja za polaganjem stručnog ispita za profesionalnu vatrogaskinju, piše Djaka-city.info.

Martina je ispričala kako je položila stručni ispit za profesionalnu vatrogaskinju kazavši:

Obuku za polaganje stručnog ispita sam prošla ovdje u Čapljini zajedno s još sedam mojih kolega. Stručni ispit za profesionalnog vatrogasca se polaže u Mostaru. Na polaganju je bilo ukupno trideset i jedan kandidat, od čega trideset muških kandidata i ja. Sami ispit se sastoji od tri dijela: teorijskog dijela, pismenog i usmenog ispita te naravno praktičnog dijela, navela je Martina.

Na pitanje zašto se baš odlučila polaganje ispita za profesionalnu vatrogaskinju rekla je:

Uvijek sam voljela dinamične, adrenalinske i poslove koji zahtijevaju brzu reakciju a upravo takav je posao vatrogasca koji se po prirodi svog posla često nalazi u nezgodnim i opasnim situacijama. Također, uz svoju želju za polaganjem ovog ispita imala sam i dodatnu potporu od zapovjednika Profesionalne vatrogasne jedince (PVJ) Čapljina Mate Jurkovića, rekla je.

Sama Martina je iznenađena činjenicom da je upravo ona prva profesionalna vatrogaskinja u Bosni i Hercegovini. Prema njezinim riječima u Bosni i Hercegovini ima dosta dobrovoljnih vatrogaskinja ali ne i onih koji imaju položen stručni ispit.

U kompletnoj našoj službi imamo 41 zaposlenika, a ja sam jedina žena u tom okruženju. S kolegama je odlično raditi, iako je, moram priznati, ispočetka bilo malo čudno i meni i kolegama. Živote te odvede gdje se najmanje nadaš, zaključuje Martina.

Zapovjednik Profesionalne vatrogasne jedinice Čapljina Mate Jurković ponosan je na prvi profesionalnu vatrogaskinju u svome timu, te poručio da PVJ Čapljina posjeduje ljudske i tehničke resurse na kojima im ostale vatrogasne jedinice mogu zavidjeti.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Ima u nas u širokom kupit škola za vatrogasce u nikad nije kasno na trnu, tako je naš susjed iz mokrog položio, šta ćeš u mostaru

  • Da ne znam cijelu tvoju biografiju i zivot,tocno bi dobila i moju cestitku!Ali znajuci tocno put kojim si dosla tu gdje si i sto si radila prije u zivotu bolje jok!Zato tisuuu i manje se slikavaj i hvali!Ali zbog takvih kao ti INTELIGENTNA omlafina konobari po jadranu ili jebe mater po Njemackoj!

  • Mate,Hvala na podrsci,ali garant 100% svaka rijec tocna!Bolan pun mi je kufer vise ovih sa benzinske,butika,kladionica i trgovina koje imaju 40 i kusur god.pa je uposli na drzavne jasle da cese onu stvar,a pametni i mladi ljudi robuju!Ali jbg nema svatko simpatije Kradezea!Ne moze svatko biti dupolizac,nekomu to obraz ne dozvoljava.Znas sto je u tomu svemu najtuznije -mi glasamo za kradeze jer smo narod pusa dusa!

Komentiraj: