Čapljinac obara svjetski rekord u vožnji bicikla na zadnjem kotaču

Ibro Basarić Bisi je poznati biciklist iz Čapljine koji ove godine ima namjeru da obori svjetski rekord u vožnji bicikla na jednom kotaču.

Cilj popularnog Bisija je da ove godine u Mostaru, na atletskoj stazi obori svjetski rekord u vožnji bicikla na stotinu metara, a koji trenutno iznosi 12.74 sekunde.

Basarić je prije četiri godine oborio tadašnji rekord, ali zbog pravovaljanosti, njegovo vrijeme se ne priznaje.

”Sredinom kolovoza, točnije 17. kolovoza, obaram svjetski rekord na zadnjem kotaču bicikla, na udaljenosti od 100 metara. Taj rekord sam obarao 2013. godine, međutim nije priznat zbog propusta u organizaciji.

Pravovaljano sam vrijeme napravio, ali staza nije bila zadovoljavajuća. Sad evo, nakon četiri godine ću opet obarati, ali stari rekord je u međuvremenu oboren, te sada iznosi 12.74 sekunde”, rekao je Basarić za Tuzlanski.ba.

Posebnu draž ovome događaju dodaje činjenica da će vrijeme mjeriti Mehmed Baždarević, izbornik nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine. ,

”Za moj rekord vožnje bicikla na sto metara iz mjesta vrijeme će mjeriti Meša Baždarević, dok će opremu dati timing.ba iz Sarajeva. Očekujem da oborim ovaj rekord i tako još jednom upišem ime Bosne i Hercegovine u svijetu poznatih sportova”, dodao je Basarić.(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.