Čapljina: Požari i usred zime!

Ni ove hladne zimske dane čapljinski vatrogasci ne mogu iskoristiti za predah i odmor od požara koji su proteklog ljeta i jeseni harali čapljinskim područjem. Proteklih dana imali su dvije veće intervencije, u kojima je bila ugrožena imovina stanovnika, a danas su zbog nemara građana morali spašavati poljoprivredna dobra, kućice i plastenike u polju kod tvornice ”Lasta” u Čapljini, piše caportal.info.

Kako doznajemo od dežurnog u Centru za moternje o obavješćivanje općine Čapljina Miroslava Nikše oko 13:15 sati na navedenoj lokaciji gorila je trava, trstika i nisko raslinje. Pripadnici Vatrogasne postrojbe Čapljina požar su brzo lokalizirali i dežurali čekajući da se očisti i zaostali tinjajući korov.

Oko 17:25 sati veći požar na istoj lokaciji, samo stotinjak metara niže, na području između tvornice ”Lasta” i vojarne Božan Šimović, zaprijetio je poljoprivrednim imanjima, kućicama za alata i plastenicima, pa su vatrogasci morali žurno intervenirati i spašavati navedenu imovinu. U trenutku pisanja ove vijesti (18:00 sati) vatrogasci se i dalje nalaze na požarištu, gdje će dežurati još izvjesno vrijeme.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.