Čapljina, Gradac i Makarska prekograničnom suradnjom do novca iz EU fondova

Čelni ljudi hrvatski gradova Makarske i Gradac te Čapljine iz susjedne Bosne i Hercegovine potpisali su u ponedjeljak Sporazum o partnerstvu o kandidiranju zajedničkih prekograničnih projekata koji bi se financirali sredstvima Europske unije.

Cilj je ubrzanje zajedničkog održivog razvoja prekogranične suradnje koji nadilaze državne granice, navodi se u dokumentu koji su u Čapljini potpisali gradonačelnici triju gradova.

Sporazum je potpisan pošto je hrvatsko ministarstvo regionalnog razvoja raspisalo natječaj za projekte prekogranične suradnje, rekao je gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Imamo dosta sličnih projekata tako da smo zajedničkim snagama s kolegama iz Makarske i Graca kandidirali projekte prema ministarstvu. Vjerujem da su projekti kvalitetni te da ćemo u ovoj godini uspjeti realizirati kako smo zamislili, rekao je Vidić.

Čapljina je do sada realizirala projekte vrijedne deset milijuna eura zahvaljujući sredstvima Europske unije, rekao je.

Gradonačelnik Makarske Zoran Paunović istaknuo je da je s Čapljinom već ostvarena odlična suradnja između Parkova prirode Biokovo i Hutova blata koji se nalaze na području ova dva grada.

Vjerujem da će Europska unija sve više poticati tu prekograničnu suradnju i mi ćemo je kao nova uprava nastojati proširiti i graditi, rekao je Paunović u izjavi za medije.

Načelnik općine Gradac Matko Burić istaknuo je da je uvjeren da je potpisivanje sporazuma triju jedinica lokalne samouprave ‘početni korak dobre buduće suradnje’.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.