Čak 52 njemačke kompanije traže dobavljače iz BiH i zapadnog Balkana

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana bit će održana 6. lipnja u Dortmundu.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu s njemačkim tvrtkama koje traže dobavljače robe i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresirane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektroničkog sektora.

Jedna od kompanija koje će sudjelovati u razgovorima je i “Siemens”, jedna od najpoznatijih njemačkih i svjetskih kompanija koja djeluje u raznim oblastima. U ovom konkretnom slučaju, zainteresirani su za opskrbljivača čeličnim zavarenim dijelovima (okviri, spremnici itd.).

“Siemens” je jedna od 52 njemačke kompanije koje kroz ovu inicijativu traže partnere u BiH i na zapadnom Balkanu. Među potencijalnim partnerima koji se nude bh. kompanijama je i tvrtka “Wiloo”, koja je globalni igrač u oblasti proizvodnje pumpi za vodu, a čiji su godišnji prihodi 1,4 milijarde eura.

Ova kompanije je zainteresirana za opskrbljivača plastičnim dijelovima. S njemačke strane stola sjedit će i predstavnici kompanije “Minimax GmbH & Co. KG”, koja također ima prihode od 1,4 milijarde eura. Ova tvrtka bavi se zaštitom industrijskih postrojenja od požara. Među njemačkim kompanijama bit će i jedan od vodećih svjetskih proizvođača filtara “Mann+Hummel”, čiji su godišnji prihodi oko četiri milijarde eura.

Tvrtka “Hettic Group” također ima godišnje prihode oko milijardu eura. Bavi se proizvodnjom opreme za namještaj (vijaka, šarki itd.), a traži opskrbljivača metalnim i plastičnim dijelovima. Oko milijardu eura prihoda godišnje ostvaruje i kompanija BPW, koja se bavi proizvodnjom dijelova za osovine i prikolice.

Partnere traži i kompanija “Agilent Technologies”, koja zapošljava 14.000 radnika i ima godišnje prihode od četiri milijarde eura. Kompanija se bavi proizvodnjom laboratorijske opreme.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.