Čačić odgovorio Mamiću

Nogometaši Dinama protiv Gorice otvaraju proljetni dio sezone HNL-a na Maksimiru. Ante Čačić potpisao je novi ugovor sa zagrebačkim klubom i ubuduće će obnašati ulogu trenera i sportskog direktora.

Čuli ste da je sa mnom produžen ugovor na godinu dana, da je dodana funkcija sportskog direktora. To je za mene velika čast i obaveza. Iako sam tu funkciju obavljao i do sada jer sam stalno bio konzultiran o tome, rekao je pa nastavio:

Posebno kada imamo turbulencije u skupštini i oko toga. Ti nemiri nisu moj fokus, isključivo sam fokusiran da sačuvamo primat u hrvatskom nogometu i poziciju koju imamo, piše Gol.hr.

Nezaobilazna tema na konferenciji za medije bio je Zdravko Mamić koji je sasuo tešku paljbu na Krešimira Antolića, ali i Čačića koji se zahvalio Mamiću i poručio mu da nitko ne upravlja s njim:

Što se tiče moje energije i mog bezobrazluka, takav je da po ovoj zemlji, po ovom gradu hodam bez zaštitara. Ne bježim ni od koga, prvi put kada sam dobio telefon, nikad nisam promijenio svoj broj, rekao je pa dodao još jednu stvar:

Ja mu se zahvaljujem od srca. Nisam čovjek koji otresa ljude oko sebe, iako se to pričalo o meni. On je sada učinio jednu stvar koja mi je olakšala leđa. On se otresao mene i sada svi oni koji me poznaju, sada znaju da ja imam svoje ime prezime, diginitet i uvijek sam bio svoj.

Mamićev 90-minutni monolog u Mostaru: Antolić je nepismeno đubre

Nisam s nikakvim Antolićem u paktu, ja sam u paktu sa svojim poslom. Dok radim u Dinam, radit ću kao da ću ovdje biti 100 godina, branit ću interesa kluba i struke. Nisam vezan menadžerskim i marketinškim lobijima. Iza mene ne stoji politika, već samo rad i 38 godina trenerskog posla, rekao je, piše Gol.hr.

Čini se da rat u Dinamu utječe i na atmosferu u momčadi, a Čačić tvrdi da rade sve što je u njihovoj moći da igrači budu fokusirani samo na teren i prvu utakmicu protiv Gorice:

Činimo sve da se igrači dovedu u stanje koje je potrebno da prezentiraju kvalitetu. Jasno nam je da ponašanje i igre naših igrača stvaraju ozračje oko momčadi. Nadam se da će navijači prepoznati da igrači Dinama brane na onom mjestu gdje se treba braniti.

Za utakmicu protiv Gorice Čačić neće moći računati na nekolicinu igrača:

Nema Lauritsena, Boška Šutala, Petkovića, ali njega očekujem sljedeći tjedan u treningu. U kadru će biti pet mladih igrača, Brkljača, Lukanić, Vrbančić, Rukavina i Gurlica.

(www.jabuka.tv | Foto: Slavko Midžor/Pixsell)

13 komentara

 • Tako bi trebalo biti..da svatko u Dinamu radi svoj posao kako najbolje zna.
  Ŝto se UPRAVE klub tiče i tu imaju zakonske procedure koje se MORAJU poŝtovati,znači raditi po zakonu.
  I onda neće biti problema.

 • Mislim da je došlo vrijeme da Dinamo preuzmu istinski dinamovci bez interesa i financijski neovisni poput Zajeca i Bobana. Ovako se sukobljavaju interesne grupe koje samo gledaju kako sebi uzeti što više, ne vodeći računa o klubu. Klubu pri tome ostaju mrvice.
  Mamić je puno napravio, ali mora se tržišno ponašat sa svojim umjećem prodaje igrača a ne da to radi na način da mu Dinamo bude servis.
  Dinamo mora bit zapravo neovisan od interesa pojedinih grupa, i ostati klub svih onih istinskih domoljuba i najveći klub u Hrvata.

 • Za Jozo.
  Ako vidite rezultat, onda je najveći, ako vidite za koje novce kupuju i prodaju igrače u koliko zarade, onda je najveći, ako vidite koliko igrača poniklih u Dinamu igra i nosi reprezentaciju, onda je najveći.
  Ne znam koji bi drugi parametri određivali veličinu jednog kluba ako ne rezultati?

 • Nema se šta komentarisati samo nek ide sve kako treba po zakonu. Ako se igrač proda nek svak uzme svoj dio kolača koji mu zakonski pripada a država isto svoj dio koji joj zakonski pripada isto kao i za svaku drugu robu koja je na prodaji i svak bi trebao da bude zadovoljan vuk sit a ovce na broju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.