Buran vikend u HNŽ: Zabilježeno 17 prometnih nesreća, pucnjava i fizički napad

Protekli vikend, od 12. do 15. kolovoza, bio je buran u HNŽ-u. Zabilježeno je više prometnih nesreća, fizičkih napada i pucnjava.

Kako stoji u službenom priopćenju MUP-a HNŽ-a iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanske županije, registrirano je 16 prijava i to na području Mostara 7, na području Rame 2, na području Čapljine 4, na području Konjica 2 i na području Jablanice 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirano je pet slučajeva i to na području Mostara 3, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti sigurnosti prometa registrirano je 17 prometnih nesreća i to na području Mostara 7, na području Čapljine 2, na području Čitluka 3, na području Konjica 2, na području Rame 1, na području Neuma 1 i na području Stoca 1 u kojima je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe su zadobile teške tjelesne ozljede. Pet osoba lakše tjelesne ozljede dok je pet osoba zadobilo ozljede neutvrđenog stupnja.

U noći sa 13. na 14. kolovoza u 01,25 sati PU Konjic je obaviještena da u Ulici Luka ispred UO ‘Bazeni’, dvije NN osobe tuku treću NN osobu koja leži na zemlji te da su se prethodno čula dva pucnja iz vatrenog oružja. Odmah na lice mjesta su izašli djelatnici policije te je utvrđeno da su na parking prostoru navedenog objekta osobe B.I. (1975) i B.V. (2000) fizički napali osobu S.M. (1969) nakon čega se isti udaljio. Ubrzo se vratio i po izlasku iz vozila pucao iz vatrenog oružja u pravcu B.I. te ga pogodio u lijevu natkoljenicu. Nakon toga B.I i B.V. otimaju pištolj od istog, obaraju ga na zemlju i udaraju ga rukama i nogama. S.M. je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozljede te je prevezen na CUM Mostar. Osoba B.I. je zadržan u bolnici u Konjicu a B.V. je lišen slobode. Na licu mjesta izvršen je očevid, a o svemu je upoznat tužitelj.

U subotu, 13. kolovoza u 18:15 sati u mjestu Lendava, općina Konjic, dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao H.T. (1983) iz Konjica upravljajući vozilom ‘Škoda fabia’ koji je tom prilikom sletio sa ceste. Ozljede neutvrđenog stupnja su zadobili vozač, njegova supruga T.S. (1985) i njihovo troje djece dok je četvrto dijete T.E. (2011) odmah sa lica mjesta prevezeno na CUM Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda preminulo. 

U noći sa 13. na 14. kolovoza u 02:00 sati na magistralnoj cesti M-17 u naselju Šehovina, dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali Š.Đ. sa vozilom ‘Renault” i M.M. (2001) sa motociklom ‘Nexus’. Teške tjelesne ozljede zadobili su vozač motocikla i njegov suvozač M.S. Na licu mjesta izvršen je očevid.

U subotu 13. kolovoza, u 08:40 sati GSS Mostar je obavijestio PU Mostar da su na samom vrhu planine Velež – lokalitet Brasina , u nekadašnjem podzemnom vojnom objektu, pronašli beživotno tijelo nestale slovenačke državljanke M.D. (1978) čiji je nestanak prijavljen 12. kolovoza 2022. godine. Na licu mjesta izvršen je očevid uz nazočnost tužitelja.

U noći sa 14. na 15. kolovoza u 6:00 sati dežurni sa CUM-a Mostar je obavijestio PU Mostar da su dvije osobe zatražile liječničku pomoć. Utvrđeno je da se radi o osobama S.B. (2001) i i A.M. (2002) koji su fizički napadnuti ispred noćnog kluba ‘Daleka obala’ od strane zaštitara. Izlaskom na lice mjesta, patrola policije nije zatekla nikoga, a osoba S.B. je zadobio lom lijeve ruke dok je A.M. lom dva zuba. Upoznat odjel krim. policije.

(www.jabuka.tv)