Bukvarević održao sastanak s predstavnicima branitelja

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević u ponedjeljak je, u sjedištu tog ministarstva u Sarajevu, održao sastanak s predstavnicima branitelja.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Koordinacije braniteljskih udruga FBiH koja njeguju tradicije ARBiH, Udruge maloljetnih branitelja, JOB unije veterana Federacije BiH i ali Udruge zaboravljenih branitelja HVO-a.

Na sastanku predstavnici Kordinacije braniteljskih udruženja, Udruženja maloljetnih branitelja i JOB unija veterana Federacije BiH, usuglasili su se s predstavnicima Ministarstva da je neophodno donošenje Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji koji je realan i provediv.

Udruga zaboravljenih branitelja ostala je pri zahtjevu da se usvoje različito usvojeni tekstovi zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, koji je usuglašen od Zajedničke Komisije za usuglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta Federacije BiH na sjednici održanoj 30. srpnja.

Prijedlog koji su podržali svi predstavnici branitelja, koji je usuglašen na sastanku, je da se formira Fond za branitelje koji bi se punio na osnovu Zakona o igrama na sreću, kao i od sredstava koja ostaju neutrošena na pozicijama Federalnog ministarstva za pitanja branirelja i invalida, županija i općina, navodi se u priopćenju.

Idući sastanak s predstavnicima branitelja, planiran je u tjednu iza Bajrama.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Jeli sastanku prisutan bio Ilija Šaravanja, koji se tako istinski bori za prava branitelja, koji je puno dao za obranu ovih prostora,

  • Vidim ovaj Salko čestita Bajram pripadnicima tzv. armije BiH a kad je bio naš Katolički Božić i Uskrs nema čestitke od istog ovog ministra iako se predstavlja ministrom Branitelja ništa ja njemu nevirujem

  • Pa šta se tu ima sastančiti? Je li ima doračkog dodatka ili nema i točka! Amen! Ako ima pripada isključivo bornebom sektoru sukladno provedenom stažu u ratu, a ako nema blokada države.

  • DOKLE MISLITE,,,SVE PO ZAKONU,A,STA MISLITE DA NEKOM PRAVOM BORCU NIJE STALO DO INVALIDNOSTI KOJU JE SMANJILA MELIHA MEMIJA ,,,,,,,,,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.