Budimir: Ja sam Čoviću veća prijetnja od Komšića

Bivši predsjednik Federacije BiH Živko Budimir rekao je da je on veća prijetnja Draganu Čoviću od Željka Komšića.

Kaže da, po Čovićevim mjerilima, on nikada nije bio legitimni predstavnik hrvatskog naroda.

Tragedija je za hrvatski narod, i za bilo koji drugi narod koji bi se našao u takvoj poziciji, da netko poput njega u ruci drži kantar i važe tko je koliki Hrvat, odnosno pripadnik određene nacije. Ono što je neprihvatljivo, ne samo kada je u pitanju hrvatski narod u BiH, nego generalno u BiH je to da danas čovjek nema pravo iznijeti svoje mišljenje koje se ne podudara s mišljenjem vlastodržaca.

To nije demokracija. Ovo što mi sada imamo to je totalitarni sustav koji se može, prije svega, usporediti s nekakvom diktaturom, a ne s demokracijom. Ovo je lažna demokracija na koju narod reagira na jedini način na koji mu je izgleda preostalo reagirati, a to je bježeći s ovih prostora, rekao je Budimir gostujući na Federalnoj televiziji.

Naglašava da Dragan Čović prije svega zastupa sebe i jednu interesnu skupinu koju predvodi u ovome svemu.

Jednako kao što je to prisutno i s Miloradom Dodikom, jednako kao što je to s Bakirom Izetbegovićem. Govoreći o problemima koji su prisutni danas u društvu, mi zaista pričamo samo o posljedicama. Ne bavimo se genezom, uzrocima koji su nas doveli u ovu situaciju. Frustracija koja je prisutna kod Hrvata je zaista jednim dijelom i opravdana. Osim Nedžada Brankovića kao premijera Vlade FBiH, koji je to premijer Vlade FBiH posjećivao krajeve u zapadnoj Hercegovini ili općine?

Koji su ministri u Vladi FBiH iz bošnjačkog naroda dolazili među Hrvate u te općine i razgovarali s njima o problemima i rješavali ih? Isti je takav odnos bio i Hrvata u Vladi FBiH koji nisu odlazili u općine gdje su Bošnjaci većina. Mi nikada nismo imali Vladu FBiH u kojoj su sjedili ljudi koji su djelovali uistinu u interesu naroda koji živi u FBiH. Ona služi za raspodjelu plijena, a taj plijen je ustvari proračun FBiH, smatra Budimir.

Na pitanje radi li Dragan Čović u interesu hrvatskog naroda, odgovara: Ne, definitivno. Jednako kao što ne radi ni Milorad Dodik u interesu srpskog naroda, kao što ne radi ni Bakir Izetbegović u interesu bošnjačkog naroda. On radi u interesu jedne male skupine ljudi, Hrvata u BiH koji čine njegovu organizaciju. Oni su jedna organizacija koja je tu radi sebe i koja zadovoljava samo svoje interese.

Budimir ističe da, kada je u pitanju hrvatska politička scena, opozicije nema.

Je li ijedna stranka u HNS-u ima drugačije ciljeve od HDZ-a? To govori da imamo jednoumlje gore nego u komunizmu. I jednako je to prisutno i u bošnjačkoj, iako je stvoren privid da postoji opozicija. Ma ne postoji opozicija. To su samo druge organizacije koje se bore protiv SDA da sjednu na njihove pozicije i da oni kontroliraju taj dio kolača koji kontrolira SDA. Mi nemamo istinske opozicije. Ni u jednom narodu, a jednako tako ni u BiH.

Samo imamo interesne skupine koje se bore oko vlasti jer je vlast slast. Definitivno ni Dodik nema opoziciju. Nađite mi jednu političku stranku u RS-u koja će reći nametnuti zakon je ispravan, genocid je počinjen zaista, Međunarodni kazneni sud je presudio o počinjenom genocidu i mi tu presudu priznajemo, rekao je bivši predsjednik entiteta Federacija BiH Živko Budimir na FTV-u.

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.