Bubamara dočekala učenike na početku nove školske godine

S polaskom u školu u novoj 2012/2013. školskoj godini, pučkoškolce u Hercegovini dočekao je novi dječji list. Riječ je o dječjem listu “Bubamara” koji je pokrenula skupina prosvjetnih djelatnika OŠ Tina Ujevića u Vitini u općini Ljubuški, a nakladnik je Kulturno-obrazovno društvo “List” iz Vitine.

Bubamara je dječji časopis obrazovno-kulturnog karaktera, osmišljena i prilagođena djeci do dvanaeste godine i za početak će biti dostupna i ponuđena školama i učenicima na području Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Prvi broj časopisa za rujan tiskan je u 1000 primjeraka

Prvi broj za rujan tiskan je u 1000 primjeraka i u dogovoru s ravnateljima podijeljen svim školama, učiteljicama i učiteljima, u tim dvjema županijama da ga predstave učenicima. Zamisao se rodila prije dvije godine, a na osmišljavanju i stručnim i tehničkim pripremama lista radilo se godinu dana, piše Večernji list.

“Želimo dati učenicima veći izbor dječjih listova, vodili smo se time da u Hrvatskoj škole imaju u ponudi tri lista, a kod nas je zastupljen samo jedan i to više godina. Uložili smo dosta truda, stvaralaštva, vremena i novca i nadamo se da će učitelji, roditelji i učenici prepoznati naš rad i zalaganje i pronaći u listu dosta toga poučnog i zanimljivog za sebe. Očekujemo suradnju svih zainteresiranih, Bubamara za listopad je spremna samo čeka dječje pjesmice, priče, crteže, ali ne samo dječje nego i svih onih koji na svoj način sudjeluju u odgojno-obrazovnom razvoju djece: učitelji, roditelji, bake, djedovi…”  kaže glavna urednica Ivana Pavlović.

(Ivan Kaleb, Večernji list | foto: LJ::porta)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.