Bruno Stojić ide u austrijski zatvor

Mehanizam za međunarodne tribunale – pravni nasljednik Haškog tribunala – odlučio je da će Bruno Stojić služiti 20-godišnju kaznu za zločine na području Herceg-Bosne u Austriji.

Predsjednik Mehanizma Theodor Meron odlučio je da će nekadašnji ministar obrane Herceg-Bosne Stojić biti prebačen u zatvor u Austriju, nakon što su vlasti ove zemlje službeno prihvatile da preuzmu izdržavanje njegove kazne.

Krajem studenog prošle godine Stojić i još petorica bivših dužnosnika Herceg-Bosne su osuđeni na ukupno 111 godina zatvora za zločine u BiH, prenosi BIRN.

Jadranko Prlić, bivši predsjednik Vlade Herceg-Bosne je osuđen na 25 godina zatvora, dok su po 20 godina dobili nekadašnji ministar obrane Bruno Stojić te bivši načenici glavnog stožera HVO-a Slobodan Praljak i Milivoj Petković. Bivši zapovjednik Vojne policije i ministar policije Valentin Ćorić je osuđen na 16 godina, a predsjednik komisije za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić na deset godina zatvora.

Nedugo nakon što mu je izrečena presuda, Praljak je je popio tečnost nakon čega je prebačen u bolnicu u Haagu gdje je kasnije preminuo. Stojić se u Haškom pritvoru nalazi od 2004. godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.