Brojni posjetitelji u idiličnom okruženju kušali najbolja ljubuška vina

Posjetitelji tradicionalne vinske manifestacije u Ljubuškom u subotu navečer imali su priliku degustirati najbolja ljubuška vina.

“Kušaj ljubuška vina” je manifestacija koja se u gradu na rijeci Trebižat održava već četvrtu godinu zaredom, a ove godine je to bilo ispred restorana “Amfora”.

U idiličnom okruženju hercegovačkog kamenjara i krša predstavilo se devet renomiranih vinarija čija su vina nadaleko poznata i cijenjena.

Brojni posjetitelji su tako imali priliku isprobati vina Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vinarije Čuvalo, Vino Milas, vina Vinograda Nuić, vina Obiteljski podrumi Sušac, Vinarije obitelji Škegro, te vina Vinarije Keža.

Članovi ovih vinarija prezentirali su se u najboljem svjetlu okupljenim ljubiteljima vina, te ih upoznali s raznovrsnom ponudom vina, ali i ono najvažnije – pružili im šansu da kušaju plodove dugogodišnjeg truda i rada.

Organizator ove manifestacije je Udruga vinogradara i vinara Ljubuški koja je osnovana 2019. godine.

Pokušavamo se etablirati kao jedan događaj koji će biti tradicionalan, a koji znači puno za nas vinogradare. Ovo je jedan bliski susret sa poznavateljima vina i jedan susret koji afirmira i našu lokalnu zajednicu. Mislim da je zaista lijepo vidjeti ovoliki broj ljudi i da je atmosfera izvanredna, izjavio je predsjednik Udruge Zdenko Milas za Jabuka.tv.

Doista velik broj vinoljubaca okupio se na ovom jedinstvenom događaju koji je dokaz da je Hercegovina u stanju ponuditi široku lepezu vrhunskih i kvalitetnih vina autohtonih sorti.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.