Brojni hodočasnici od ranih jutarnjih sati pristižu u Široki Brijeg

Danas je svetkovina Velike Gospe. Na ovaj dan katolički vjernici prisjećaju se dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom.

To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina života predanog Bogu, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Na svetkovinu Velike Gospe mnoštvo vjernika hodočasti u mnogobrojna marijanska svetišta, a svetkovina se slavi u velikom broju država, ponajviše u Europi i Južnoj Americi.

Majku Božju Blaženu Djevicu Mariju katolički vjernici prepoznaju i u slikama iz Staroga i Novoga zavjeta.

Brojni vjernici od ranih jutarnjih sati pristižu i u Široki Brijeg koji danas slavi i Dan grada.

Velika Gospa je nešto posebno za mene, posebno vrijeme u godini. Svake godine hodočastim na Gospin Brijeg i nazočim ranoj svetoj misi, kazala je čitateljica portala Jabuka.tv.

Vjernici se tradicionalno okupljaju u i oko crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije. Prva sveta misa slavi se u pet sati, a svaka sljedeća je za sat kasnije.

Izravan prijenos pučke mise bit će na RTV Herceg Bosne s početkom u 10:55 sati. Misu će predslaviti provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko.

Na svetkovinu Velike Gospe mnoštvo vjernika posjećuje marijanska svetišta

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.