Broj novih zaraženih u Italiji pada četvrti dan zaredom – Jabuka.tv

Broj novih zaraženih u Italiji pada četvrti dan zaredom

Broj novih zaraženih koronavirusom u Italiji je u padu četvrti dan zaredom, što ukazuje na stabilizaciju krivulje epidemije.

Razmjeri epidemije u Italiji su najgori u svijetu. Sada je ondje aktivno 57.500 slučajeva.

Međutim, od rekordna 4.821 novog slučaja koliko ih je bilo u subotu, u nedjelju je taj broj iznosio 3.957, u ponedjeljak 3.780, u utorak je dnevni skok iznosio 3.612, a u srijedu 3.491.

Očito smo u stabilizacijskoj fazi zaraze, kazao je dužnosnik Civilne zaštite Agostino Miozzo.

Ako želimo da se krivulja epidemije stabilizira i zatim počne padati, apsolutno je nužno održati socijalno distanciranje, dodao je.

Sadašnjica je i dalje crna. U srijedu je umrlo 683 ljudi pa je ukupan broj žrtava koronavirusa narastao na 7.503.

Oporavilo se ukupno 9.362 ljudi, a broj pacijenata na intenzivnoj njezi, što je podatak koji je pomno prati zbog manjka kreveta, narastao je u srijedu za samo 2,9 posto, na 3.489 pacijenata.

Talijanska epidemija koncentrirana je u Lombardiji, ali raste zabrinutost da bi moglo doći do eskalacije na jugu, posebno ako se ondje neće pridržavati strogih mjera.

Idućih deset dana ovdje će biti pakao. Na rubu smo dramatičnog širenja zaraze, rekao je predsjednik regije Kampanije Vicenzo de Luca.

U Kampaniji je gusto naseljeni Napulj. Njegov gradonačelnik optužuje vladu da nije isporučila ključnu opremu, poput respiratora, maski i ostale medicinskih potrepština nužnih da se izbjegne tragedija u regiji.

Cijela Italija je u karanteni koja službeno istječe 3. travnja, ali čak i ako broj novih zaraženih nastavi padati gotovo nitko ne očekuje da će stroge mjere kretanja uskoro biti ukinute.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(Hina)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.