Broj mrtvih Amerikanaca od koronavirusa premašio broj poginulih u Vijetnamu

Broj mrtvih Amerikanaca u epidemiji koronavirusa premašio je 58.220, što je ukupan broj Amerikanaca poginulih tijekom Vijetnamskog rata, dok je broj slučajeva zaraze Covidom-19 u zemlji prešao milijun.

Službeno potvrđen broj zaraženih u SAD-u udvostručio se u posljednjih 19 dana i sada predstavlja trećinu svih slučajeva zaraze Covidom-19 u svijetu, prema podacima koje je prikupila agencija Reuters.

Smatra se da je stvaran broj zaraženih još i daleko veći, budući da zdravstveni dužnosnici upozoravaju da su kapaciteti testiranja nedostatni zbog manjka kvalificiranih ljudi i opreme.

Oko 30 posto slučajeva zabilježeno je u državi New York, epicentru epidemije u SAD-u, a slijede države New Jersey, Massachusetts, Kalifornija i Pennsylvania.

Otkad je 29. veljače zabilježen prvi smrtni slučaj, od posljedica zaraze u SAD-u je umrlo 59.266 ljudi. U posljednja 24 sata preminulo je 2.000 osoba. Prema modelu Sveučilišta u Washingtonu, u SAD-u bi do 4. kolovoza moglo od koronavirusa umrijeti 74.000 ljudi.

U svijetu je zaraženo više od tri milijuna ljudi. Najviše je slučajeva zaraze u SAD-u, a slijede Italija, Španjolska i Francuska. Najviše zaraženih po glavi stanovnika imaju Španjolska, Belgija, Švicarska i Italija, a SAD je na petom mjestu, prenijela je Hina.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.