Brodica prešla preko ronioca, za počiniteljem se traga

Hrvatskom državljaninu E.M. (1990.) u nesreći je ozlijeđena desna ruka i koljeno.

U Pašmanskom kanalu između otočića Frmića i Planca ozlijeđen je 29-godišnji ronilac kad je zasad nepoznata brodica prešla preko njega i udaljila se u nepoznatom smjeru, a spašen je brzom reakcijom poznanika te je prevezen u Biograd, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u zadarsku Opću bolnicu.

Ronilac je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika koji je pomogao istražiteljima, dao im informacije o nesreći i opisao plovilo.

Iako se točna pozicija detaljno utvrđuje u sklopu očevida, s obzirom na to da je udaljenost između dvaju otočića 0,9 nautičkih milja ili 1665 metara, pretpostavlja se da je motorna brodica u trenutku nesreće glisirala između otočića, zbog čega je njezin voditelj teže mogao pravodobno uočiti ronioca i promjeniti smjer, čime bi se vjerojatno izbjegla nesreća.

Istraga je u tijeku i traje potraga za počiniteljem.

Dojavu o nesreći službenici riječkoga MRCC-a primili su od zadarske pomorske policije u nedjelju u 18,05 sati i o tome su odmah izvijestili Lučku kapetaniju u Zadru.

Službenici zadarske Lučke kapetanije i zadarske Postaje pomorske policije jučer su počeli očevid o uzrocima te pomorske nesreće, a ako se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u policijskoj ovlasti, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, prenosi Direktno.hr.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.