Brkić: Hrvati su dali najveći obol obrani BiH od velikosrpske agresije

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Milijan Brkić na svom se Facebooku osvrnuo na pitanje statusa Hrvata u BiH.

Napisao je kako se drugostupanjska presuda šestorici Hrvata na Međunarodnom sudu u Haagu – među kojima su, osim časnika HVO-a i generali Hrvatske vojske, itekako tiče i same Republike Hrvatske jer je, kako kaže, riječ o pitanju koje zadire u zaštitu ukupnoga hrvatskoga nacionalnoga interesa, javlja HRT.

Isto tako, u prvorazredne nacionalne interese pripada i pitanje zašite hrvatskoga naroda u BiH koje se danas tretira gotovo kao građane drugoga reda i koji u stvarnom životu nemaju ista prava kao i pripadnici ostala dva konstitutivna naroda. Velika je to nepravda, tim više što su Hrvati i hrvatska vojska (HV i HVO) dali najveći obol obrani i oslobađanju BiH od velikosrpske agresije.

Nedopustivo je stoga da se Hrvate u BiH stigmatizira i da im se na teret stavlja to što su se samoorganizirali i opstali, napisao je Brkić. Naglasio je da svi u Hrvatskoj moraju tu činjenicu stalno osvještavati, vrednovati i napraviti “sve što je u našoj moći da pronađemo najpravedniji i održivi model po kojem ćemo zaštititi svoj narod u našoj drugoj domovini Bosni i Hercegovini”.

Zajedništvo Hrvata u BiH i Hrvata u Hrvatskoj, odnosno zajedništvo HV-a i HVO-a bili su temelj obrane od velikosrpske agresije, a danas to isto zajedništvo mora biti ona ista snaga koja je nekada temeljem zajedništva rezultirala stvaranjem hrvatskih snaga, a danas pokretačka snaga koja će zaštititi prava Hrvata, njihov ostanak i opstanak na svojoj zemlji!, napisao je Brkić.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.