Britanski vojnik 14-godišnjem dječaku iz Laktaša skupio novac za novo lice

Stefan iz Laktaša ima tešku deformaciju lica zbog čega ima problema s disanjem i vidom. Ingram i kolege prije 10 godina skupili su 75.000 funti za prvu operaciju, te sada 20.000 funti za drugu.

Bivši vojni poručnik, otac dvoje djece, toliko je bio zatečen dječakovim stanjem da se zakleo kako će mu pomoći. Prikupio je nevjerojatnih 85.000 funti te ga prvi put u bolnicu u Londonu doveo 2003. godine.

Dječaka je 12 sati operirao kirurg David Dunaway koji mu je doslovno prepolovio lice te mu približio oči i izradio nos. Operacija je bila iznimno uspješna, no kirurg je upozorio da će za deset godina Stefan morati ponovno pod nož.

Wayne Ingram ostao je u kontaktu sa Stefanom i njegovim roditeljima Slavenkom (36) i Milošem (44). I dalje je prikupljao novac te nabavio još 20.000 funti (185.000 kuna) kako bi Stefan obavio novu operaciju.

Sada 14-godišnjak, Stefan je proteklog tjedna stigao u bolnicu u Londonu. Kirurg Dunaway ponovno ga je operirao kako bi mu olakšao disanje i obavio nove korekcije na licu. Iako je liječnik nudio besplatno obaviti operaciju, Stefanov dobročinitelj ipak je morao osigurati smještaj i put za obitelj Savić. Kako bi skupio novac pisao je mnogim poznatima poput Davida Beckhama.

Iako će vjerojatno trebati još operacija, Stefan je i dalje veseli dječak kakvog ga je i upoznao.

– Stefan se nikada ni na što nije žalio, koliko ga god znam. Promijenio mi je život i inspirirao me da postanem bolničar. Zauvijek ćemo imati jednu posebnu vezu – rekao je Ingram za Daily Mail.

(24sata.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.