Britanski parlamentarci u posjetu Mostaru

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj vijećnici članove delegacije britanskog parlamenta u Interparlamentarnoj uniji (IPU).

Članovi delegacije, koju je predvodio predsjedavajući delegacije britanskog parlamenta u IPU Nigel Evans, interesirali su se za političke prilike u gradu, proces obnove, funkcioniranje grada, o čemu ih je gradonačelnik Bešlić podrobno informirao.

Bešlić je goste iz Britanije upoznao s činjenicom kako Mostar nije imao lokalne izbore kao i o pregovorima koje vode parlamentarne stranke, a na tragu provedbe Odluke Ustavnog suda BiH. Naglasio je kako su se tijekom brojnih stranačkih razgovora iskristalizirala dva prijedloga, oko kojih se slažu te da bi se mogao postići dogovor.

Evans je zahvalio u ime svojih kolega na informacijama koje je dobio od gradonačelnik Bešlića te na njegovoj iskazanoj želji i opredjeljenju da se u Mostaru dogode svi demokratski pozitivni procesi i da se gospodarski ojača grad u što skorijoj budućnosti.

Evans je poručio kako se ratna prošlost treba ostaviti i graditi budućnost, a da tome treba cijela zajednica zdušno raditi. Kao jednu od mogućnosti istaknuo je turizam i poručio kako će svoje pozitivne dojmove i postignuća koja su napravljena na tom polju prenijeti i da se može očekivati uskoro sve više britanskih turista u Mostaru i Hercegovini, priopćeno je iz ureda Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.