Britanci su zabranili prikazivanje ove Volkswagenove reklame – Jabuka.tv

Britanci su zabranili prikazivanje ove Volkswagenove reklame

Proizvođači automobila skloni su reklamama zabavnog karaktera. Osim što ovakvi promotivni video zapisi duže zadrže pažnju ciljane publike, velike su šanse i da postanu viralni hit na društvenim mrežama.

Volkswagen je očito imao ovakve namjere s reklamom za novi Polo, međutim proces je zapeo već na prvom koraku u Velikoj Britaniji.

Agencija za oglašivačke standarde – ASA, zabranila je prikazivanje reklame uz objašnjenje da ista potiče ‘neodgovorno upravljanje motornim vozilom’.

U Volkswagenu su se žalili na ovu odluku. Nijemci tvrde kako je smisao reklame promicanje sigurne i odgovorne vožnje, kao i isticanje naprednih sigurnosnih sustava automobila koji vozačima mogu pomoći da izbjegnu pojedine opasne situacije u prometu.

Sama reklama na duhovit način prikazuje odrastanje veoma aktivnog, pomalo šlampavog dječaka i njegovog brižnog oca.

Kroz godine dječak doživljava brojne nezgode na kojekakvim prijevoznim sredstvima, a okolnosti se mijenjaju tek nakon što sjedne za upravljač Pola koji mu već u prvoj vožnji pomaže izbjeći dvije nezgodne situacije zahvaljujući aktivnim sigurnosnim sustavima za pomoć u vožnji, piše Tportal.hr.

Ostaje za vidjeti kako će ASA reagirati na Volkswagenovu žalbu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.